İsrail'e büyükelçi ataması için kararname! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile karşılıklı büyükelçi atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada,"Yeni büyükelçiler kararname taslağı hazır. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Kapsamlı bir kararname olacak." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'e büyükelçi ataması için kararname! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu diploması muhabirleriyle gerçekleştirdiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu ''Planlanmış bir görüşme yok. Böyle bir girişim de yok. Yunanistan’ın esas rahatsızlığı Türkiye’nin son zamanlarda çok önemli bir aktör olması'' dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu diploması muhabirleriyle gerçekleştirdiği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

(Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamasına tepki) "Türkiye'nin önemli aktör olmasından rahatsızlar. Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz. Planlanmış bir görüşme yok. Böyle bir girişim de yok. Yunanistan’ın esas rahatsızlığı Türkiye’nin son zamanlarda çok önemli bir aktör olması.

"Yeni büyükelçiler kararname taslağı hazır. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Kapsamlı bir kararname olacak."

(ABD ile F-16 görüşmeleri) konusunda Çavuşoğlu "Siyasi ve teknik düzeyde bir sorun yok" ifadelerini kullanırken Finlandiya ile İsveç'in NATO sürecine yönelik "Somut adım atmazlarsa Meclis'te onaylamayız."

Son olarak Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına yönelik konuşan Çavuşoğlu "Azerbaycan'da yaşananlar canımızı sıktı. Ermenistan'ın provokasyonları sonlandırması gerekiyor" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin