İsrail'den çatışmalara devam açıklaması. Netanyahu müttefiki ABD'yi de dinlemedi: Geçici ateşkes yapılması çağrısını reddetti

İsrail binlerce insanın öldüğü çatışmalara 'devam' dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile yaşanan çatışmalarda geçici bir ateşkes yapılması çağrılarını reddetti. Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Gazze'ye daha fazla yardım girebilmesi için çatışmalara "insani ara" verilmesi çağrılarını yinelemesinden birkaç dakika sonra konuştu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den çatışmalara devam açıklaması. Netanyahu müttefiki ABD'yi de dinlemedi: Geçici ateşkes yapılması çağrısını reddetti
Arşiv

Televizyonda yayınlanan konuşmasında Netanyahu, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırı sırasında kaçırdığı rehineler serbest bırakılmadan böyle bir adımı kabul etmeyeceğini söyledi.

BBC'deki habere göre Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Gazze'ye daha fazla yardım girebilmesi için çatışmalara "insani ara" verilmesi çağrılarını yinelemesinden birkaç dakika sonra konuştu.

Blinken aranın "rehinelerin serbest bırakılabileceği daha iyi bir ortam" yaratabileceğini, ayrıntıların "çözülmekte" olduğunu ve İsrail'in bunların nasıl işleyeceğine dair "meşru soruları" olduğunu söylemişti.

Ancak Netanyahu "İsrail rehinelerimizin iadesini içermeyen geçici bir ateşkesi reddediyor." dedi.

Resmi ateşkesler genellikle tarafların diyaloğa girmesine olanak tanıyan uzun vadeli düzenlemeler olsa da, insani yardım amaçlı duraklamalar birkaç saat kadar kısa sürebiliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin