İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70'i çocuk, kadın ve yaşlı! 7 Ekim gününden bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısı 5 bini geçti! İsrail - Hamas çatışmasında 17. gün

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar 17. gününe girdi. Bölgeden alınan bilgilere göre İsrail güçleri kara harekatını hazırlıklarını tamamladı. İsrail basınına göre İsrail ordusu Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurdu. Hizbullah'ın askeri kompleksleri ve füze fırlatma sisteminin hedef alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70'i çocuk, kadın ve yaşlı! 7 Ekim gününden bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısı 5 bini geçti! İsrail - Hamas çatışmasında 17. gün

15.23

Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj: “Her dakika su temini için çağrı alıyoruz. En son ve en büyük sorun su. Ne yazık ki onlara istediklerini sağlayamıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ancak su kaynağımız yüzde 25'ten az."

14.25

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında 57 sağlık personeli hayatını kaybetti, 12 hastane ile 32 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı.

14.10

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 387 artarak 5 bin 87'ye yükseldi. Ölenlerden 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın.

13.54

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci sayısının 23'e yükseldiği bildirildi.

12.54 

Gazze'deki hükümet, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye hiç yakıt girişi olmadığını, sağlık sisteminin sürdürülebilirliği için acil yakıt tedariki gerektiğini duyurdu.

11:50

İsrail ordu radyosu, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşını ertelemeye" karar verdiğini bildirdi.

09.20

İsrail ordusu bir günde Gazze Şeridi'nde 320 noktayı vurarak 400 Filistinliyi öldürdü.

08.40

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 Filistinli yaşamını yitirdi, 4 Filistinli yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, İsrail güçleri, Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 Filistinli hayatını kaybederken, 4 Filistinli ise ağır şekilde yaralandı.

07.25

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’ya baskınlar düzenleyen İsrail ordusu ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. El-Aksa Kanalı'nın Telegram sayfasında aktardığı habere göre, İsrail güçleri, Batı Şeria'da birçok kente düzenlediği baskınlar sırasında silahlı direnişle karşılaştı. Batı Şeria'nın Nablus, Tul Kerim ve Cenin kentlerindeki baskınlara, Filistinliler, silah atışlaryla karşılık verdi.

07.00

İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucu 400'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın kentteki tıp kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. WAFA'ya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin