İsrail Ordusu kara harekatı için Netanyahu'nun onayını bekliyor. İsrail - Hamas çatışmasında 13. gün

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar 13. gününe girdi. Bölgeden alınan bilgilere göre İsrail güçleri kara harekatını başlatmak için Başbakan Netanyahu'nun onayını bekliyor. İşte dakika dakika bölgede gelinen son durum.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Ordusu kara harekatı için Netanyahu'nun onayını bekliyor. İsrail - Hamas çatışmasında 13. gün

16.53 TÜRK GAZETECİLERİN BULUNDUĞU SDEROT'A ROKET DÜŞTÜ

İsrail'in Sderot kentinde aralarında Türk gazetecilerin de olduğu bölgeye 2 roket düştü.

İki gün önce de Türk gazetecilerin olduğu Sderot bölgesine roket düşmüştü. Gazze sınır kentinde yaşayanların çoğu bölgeyi terk etmişti.

16.35 İsrail Gazze'de fırınları vurdu

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir ekmek fırınını daha vurdu. Patlamada onlarca kişi hayatını kaybederken fırın kullanılamaz hale geldi.

14.10 SALDIRILARDA 3 BİN 785 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 1524'ü çocuk, 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti.

11.45 SCHOLZ, HAMAS'A SESLENDİ: REHİNELERİ BIRAKIN

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin Hamas'ın elindeki tüm rehinelerin serbest bırakılması çağrısını yineledi. Scholz, Federal Mecliste yaptığı konuşmada, "Hepimize düşen önemli bir görev de rehinelerin ve kaçırılanların serbest bırakılmasıdır. Rehinelerin tümü ön koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır." dedi.

10.00 BATI ŞERİA'DA GECE BASKINLARI

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail askerleri gece Ramallah, Nablus, El-Halil, Tulkerem, Beytullahim kentleri başta olmak üzere Batı Şeria'nın birçok kent ve beldesine baskın düzenledi. Baskınlara tepki gösteren Filistinlilere İsrail askerleri gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti.  İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da gece saatlerinde düzenlediği baskınlarda 4'ü çocuk, 7 Filistinliyi öldürüldü.

09.20 ÖLEN İSRAİL ASKERİ SAYISI 306 

İsrail ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 306'ya ulaştı. İsrail ordusundan konuya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen askerlerin sayısının 306'ya yükseldiği belirtildi.

09.00 İSRAİL ORDUSU HİZBULLAH'I VURDU

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın bazı hedeflerine saldırı düzenlediğini duyurdu. İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail ordusunun sınır boyunca Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırıların görüntülerini yayınladı.

08.30 BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, gece boyunca, işgal altındaki Batı Şeria'nın birçok belde ve köylerine düzenlediği baskınlarda, 4 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin