İsrail ordusu Gazze'ye nokta operasyon düzenlendi! Ölü sayısı 7 bini geçti. İsrail- Hamas çatışmasında 20. gün

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 20. gününde de devam ediyor. Uluslararası Af Örgütü, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinin terk edilmesi yönünde baskı yapmasının savaş suçu sayılabileceğini bildirdi. İşte dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail ordusu Gazze'ye nokta operasyon düzenlendi! Ölü sayısı 7 bini geçti. İsrail- Hamas çatışmasında 20. gün

20.44

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Gazze kentine düzenlenen saldırılar, İsrail'in Sderot kentinden görüntülendi.

14.56

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında 101 sağlık çalışanı öldü, 57 sağlık kurumu hedef alındı, 12 hastane ve 32 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı.

14.01

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 481 artarak 2 bin 913'ü çocuk 7 bin 28'e yükseldi.

13.14

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinde Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki bir okulun çevresini hedef aldı.

12.36

Filistin İskan Bakanlığı: İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaklaşık 200 bin konutu tamamen veya kısmen yıktı.

10.03

İsrail'in gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 13 kişi hayatını kaybetti.

09.32

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusun ait bir helikopteri hedef aldığını duyurdu.

El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından yapılan açıklamada, Kassam Tugaylarının Gazze'nin orta kesimlerindeki el-Bureyc Mülteci Kampı'nda bir İsrail helikopterini hedef aldığı belirtildi.

08.55

İsrail ordusu, gece abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyine tanklarla "nokta operasyonu" düzenledikten sonra askerlerinin İsrail topraklarına geri döndüğünü bildirdi.

İsrail ordusu Gazze'ye nokta operasyon düzenlendi! Ölü sayısı 7 bini geçti. İsrail- Hamas çatışmasında 20. gün

08.51

İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 20 Filistinliyi gözaltına aldı.

07.16

İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askeri sayısı 309 oldu.

04.38

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığının Telegram sayfasında yapılan anlık kısa bilgi paylaşımlarına göre İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki el-Astal Ailesi'nin evine hava saldırısı düzenledi.

Şihab haber ajansı, Astal Ailesi'nden 18 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin çoğunun çocuklardan oluştuğunu yazdı.

02.54

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda hayatını kaybeden gazeteci sayısı 21'e yükseldi.

02.43

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana ilk kez Lübnan'ın güneyinde bir bölgeden İsrail'e yönelik "karadan havaya" fırlatılan bir füzeyi düşürdüğünü duyurdu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin