İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki sivillere 24 saat tanımıştı. Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Zor iş

İsrail Gazze çatışmasında İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki sivilleri güneye gitmesini talep etmişti. Ordunun bu talebine karşılık bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi. İşte ayrıntılar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki sivillere 24 saat tanımıştı. Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Zor iş

7 Ekim'de başlayan İsrail Gazze çatışması devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen an güncelleniyor.

Beyaz Saray, İsrail ordusunun Gazze'ni kuzeyindeki 1 milyon sivile güneye gitmeleri için 24 saat süre tanımasını 'zor iş' olarak nitelendirdi ve açıklama yaptı. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, MSNBC Televizyonu'nda yaptığı konuşmada, İsrail ordusunun sivilleri Hamas'tan ayırarak daha fazla sivil kaybın önüne geçmek amacında olduğunu belirterek, "Kısa bir süre içinde hareket ettirmek için çok sayıda insan." dedi.

"NÜFUS YOĞUNLUĞU NEDENİYLE ZOR OLACAK"

Kirby, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki 1 milyon kişiye bölgeyi terk etmeleri için 24 saat süre tanımasına ilişkin, "Bombalamaların ve saldırıların sürmesi ve nüfus yoğunluğu nedeniyle zor bir iş olacak. Buradaki zorluğun farkındayız." diye konuştu.

Filistinlilerin Gazze'yi terk etme imkanına sahip olduğunu görmek istediklerine ancak durumun böyle olmadığına dikkati çeken Kirby, "Bu yüzden İsrailliler ve Mısırlılarla da bu konuda çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Ayrıca, Kirby, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrail'e daha fazla askeri destek açıklaması yapacağını sözlerine ekledi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanlığı ise konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinli nüfusun 24 saat içinde Gazze'nin güneyine çekilmesi yönündeki duyurusu hiçbir şekilde kabul edilemez. Günlerdir ayrım gözetmeyen bombalamaya maruz kalan, topluca elektrikten, sudan ve gıdadan mahrum bırakılan 2,5 milyonluk Gazze halkının son derece sınırlı bir alanda göçe zorlanması, uluslararası hukukun açık ihlali olduğu gibi, bunun insanlıkta da yeri yoktur. İsrail'in bu vahim hatadan derhal geri dönmesini, Gazze'de sivil halka yönelik acımasız ve topyekün eylemlerine hemen son vermesini bekliyoruz.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin