İsrail ordusu Gazze'de bir okulu vurdu onlarca ölü var. İsrail-Hamas çatışması 35. gününde

7 Ekim'de İsrail'in başlattığı Gazze operasyonları 35. gününe girdi. El Şifa Hastanesi Direktörü, İsrail'in Gazze'deki bir okula düzenlediği saldırıda en az 20 Filistinli'nin öldüğünü açıkladı. İşte 35. gün dakika dakika yaşananlar.

Google Haberlere Abone ol
İsrail ordusu Gazze'de bir okulu vurdu onlarca ölü var. İsrail-Hamas çatışması 35. gününde

23.30

 İsrail Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim'deki saldırılarda öldürülen ve daha önce 1400 olarak açıklanan ölü sayısını 1200 olarak düzeltti.

21.44

İsrailli haham ve siyasi lider Meir Mazuz, İsrail’in topyekün ablukası ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılmasına karşı çıkarak, “İnsanlarla uğraşıyor olsaydık Gazze’ye insani yardım gönderirdik ama hayvanlarla uğraşıyoruz.” dedi.

21.24

Katar, abluka altındaki Gazze'de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin sığındığı en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'nin korunması için acil uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

20.56

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemediklerini yineleyerek mevcut durumda muhtemel ateşkesin Hamas'a fayda sağlamasını istemediklerini ileri sürdü.

19.33

Filistin Kızılayı: İsrail güçleri Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine ateş açtı.

19.08

İsrailli askeri uzman Amos Harel, İsrail’in 35 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde Hamas'ın, teslim olma veya çöküşten oldukça uzak olduğunu belirtti.

18.38

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “tam silahsızlandırma dahil olmak üzere İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki güvenlik kontrolünü tamamen eline alacağını” savundu.

18.10

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 15 binden fazla yerin vurulduğunu bildirdi.

İsrail, uluslararası toplumdan gelen ateşkes çağrılarına rağmen yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor.

17.37

El Şifa Hastanesi Direktörü, İsrail'in Gazze'deki bir okula düzenlediği saldırıda en az 20 Filistinli'nin öldüğünü açıkladı.

17:10

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail'in Gazze'nin güneyine giden yerinden edilmiş sivilleri hedef alması sonucu ölenler ve yaralananlar var.

17:05

Filistin Kızılayı: İsrail keskin nişancılarının açtığı ateş sonucu Gazze'deki Kudüs Hastanesi'ne sığınanlardan yaralananlar oldu. Hastane çevresinde yoğun çatışmalar sürüyor.

16.10

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 266 artarak 11 bin 78 oldu. Ölenlerin 4 bin 506'sı çocuk, 3 bin 27si kadın.

14.17

İsrail güçleri, çatışmaların gölgesinde Mescid-i Aksa'da kılınan cuma namazı öncesi Müslümanlara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

İsrail ve Filistin'deki çatışmalar 35 gündür devam ederken, İsrail güçleri cuma namazı öncesi Müslümanlara yine müdahale etti. Cuma namazını kılmak isteyen Filistinliler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'ya İsrail'in sıkı denetimi ve yaş kısıtlaması altında alındı. İçeriye girmesi engellenen Müslümanların bir kısmı ise Mescid-i Aksa çevresinde sokaklarda namaz kıldı.

İsrail polisi ve askerleri, ibadet etmelerini engellediği Müslümanlara gaz bombası ile müdahale etti.

13.36

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Rantisi ve Nasr Çocuk Hastaneleri İsrail ordusunun kuşatması altında.

13.12

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke: "Yardım tırlarımızı Gazze'nin kuzeyine ulaştıramıyoruz. Eğer şu anda dünyada bir cehennem varsa, Gazze'nin kuzeyidir."

11.30 

Filistin Haber Ajansı: İsrail ordusu Gazze’deki Şifa Hastanesi Yerleşkesi’nde yer alan poliklinik binasını bombaladı, ölü ve yaralılar var.

11.00

Milletlerarası hukuk uzmanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi Barosu Avukatı Doç. Dr. Emete Gözügüzelli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında gerçekleştirdiği ihlallerin tek bir suç altında toplanamayacağını belirterek "İsrailli yetkililer, Uluslararası Ceza Mahkemesinde (UCM) 3 ayrı suçtan yargılanmalı." dedi.

09.30

 ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de ateşkes sağlanmasının "mümkün olmadığını" belirtti. Illinois eyaletine yapacağı seyahat için Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce Biden, İsrail'in Filistin'e saldırılarında ateşkes olasılığına ilişkin bir soruyu yanıtladı. Gazze'de ateşkes ilan edilmesinin "mümkün olmadığını" dile getiren Biden, rehinelerin salınması konusunda da hala "iyimser" olduğunu ifade etti.

08.15

Türkiye'den Gazze'ye gönderilen sağlık malzemelerini taşıyan gemi, İzmir'den hareket etti. İzmir Alsancak Limanı'na önceki gece demirleyen kuru yük gemisine, görevlilerce tıbbi malzemeler ve ambulanslar yüklendi. Yükleme işleminin tamamlanmasının ardından gemi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na gitmek üzere, limandan ayrıldı.

08.00

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlilerin sığındığı Şifa Hastanesi'nin çevresini topçu ateşiyle yoğun bir şekilde bombaladığı belirtildi. Açıklamada, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi çevresinde "gazeteciler ve yerinden edilmişler için" kurulan iki çadırı doğrudan hedef alması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, bazılarının da yaralandığı ifade edildi.

07.55

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlediği baskında 1 Filistinliyi öldürdü, 9'unu yaraladı. Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail güçleri, Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesi​​​​​​​ne baskın düzenledi. Baskına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

07.35

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki El-Avde ile Endonezya Hastanesi'nin çevresini hedef aldı.

Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu, yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlilerin sığındığı Endonezya Hastanesi'nin çevresine çok şiddetli saldırılar düzenledi.

Saldırıların hastanenin bazı bölümlerinde ciddi hasara yol açtığı ve insanlar arasında ciddi panik oluşturduğu belirtilen haberde, ölen ve yaralananların olduğu aktarıldı.

03.04

El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından paylaşılan habere göre, İsrail savaş uçakları Rantisi Çocuk Hastanesi'ni doğrudan hedef aldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada, İsrail'in hastaneyi direkt hedef alması sonucu hastanenin bodrum katında ve bazı tesislerinde büyük yangınların çıktığı belirtildi. Açıklamada, ölen ya da yaralananlara ilişkin bilgi verilmedi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin