İsrail ne sivil tanıyor ne çocuk. Hastaneyi de bombalıyor mülteci kampını da. İsrail- Hamas çatışmasında 39. gün

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırısı artık katliama döndü. İsrail hiç durmadan ve hiçbir şey dinlemeden Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Gazze'nin kuzeyindeki hastaneler artık çalışamıyor. Gazze'de İsrail güçleri tarafından kuşatılan Şifa Hastanesi'nden çıkmayı başaran Filistinli, "Şifa'da yaşamanın ölmekten zor olduğunu" söyledi. İşte çatışmanın 39. gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail ne sivil tanıyor ne çocuk. Hastaneyi de bombalıyor mülteci kampını da. İsrail- Hamas çatışmasında 39. gün

23.30

Save The Children: Gazze'de yıl sonuna kadar doğması öngörülen 15 bin bebek ciddi risk altında

20.46

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'deki hastanelerdeki korkunç durumdan ve can kayıplarından çok rahatsız olduğunu belirterek, "insanlık namına ateşkes" çağrısında bulundu

20.14

Kassam Tugayları, Gazze'nin bazı noktalarında İsrail ordusuna ait askeri araçları hedef aldığını ve 7 İsrailli askerin öldüğünü açıkladı. İsrail ordusundan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

19.59

Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin aileleri, İsrail hükümetinden esirlerin serbest bırakılması için daha fazlasını yapmasını talebiyle başkent Tel Aviv’den yaklaşık 65 kilometre mesafedeki Kudüs’teki Başbakanlık Konutu’na 5 gün sürecek yürüyüşe başladı.

14.26

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Cenazeleri çıkarma çabalarımızın başarısız olmasının ardından Şifa Hastanesi'nde toplu mezar kazmaya başladığımızı Kızılhaç'a bildirdik.

14.10

Dünya Sağlık Örgütü: Risk altında 700 hastayı barındıran (Gazze'deki) Şifa Hastanesi'ni tahliye edemeyiz, bu çok zor olur.

13.43

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki 36 hastaneden 22'si yani yarıdan fazlası yakıt yetersizliği, saldırılar ve güvenli olmayan ortam nedeniyle hizmet dışı kaldı.

10.12

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze’deki Şifa hastanesinde görev yapan cerrahla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cerrah, önce hastaların tahliye edilmesini talep ettiklerini, hastaları terk etmeyeceklerini söyledi.

MSF’nin sosyal medya hesabından dün paylaşılan telefon görüşmesinde, Şifa hastanesinde görev yapan, kimliği açıklanmayan bir cerrahın sözlerine yer verildi. Hastanede yaşananlara ilişkin bilgi paylaşan cerrah, “Sağlık ekibi ancak hastalar önce tahliye edilirse hastaneden ayrılmayı kabul etti. Hastalarımızı terk etmek istemiyoruz. Yatan 600 hasta, 37 bebek, yoğun bakım ünitesine ihtiyacı olan bir hasta var, onları bırakamayız. Güvenli bir koridor olduğuna dair bir garantiye ihtiyacımız var çünkü Şifa’dan ayrılmaya çalışan bazı insanlar gördük, onları öldürdüler, bombaladılar, keskin nişancı onları öldürdü” dedi.

08.45

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar 39'uncu gününde de şiddetlenerek sürüyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre İsrail ordusu, gece boyunca Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırıları düzenledi.

İsrail savaş uçaklarının Han Yunus'un doğusunda El-Aga ve Ebu Cemize ailelerinin evine düzenlediği saldırıda çoğunluğu çocuk 10 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda yaralananların da olduğu belirtildi.

El Aksa kanalının Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçaklarının, Cibaliya Mülteci Kampı'nda El-Fahura okulu yakınındaki Es-Sevarike ailesinin evinin bombalaması sonucu 6 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bombardımanda Filistinli milli voleybolcular Hasan Zaiter ile İbrahim Kasie'nin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

07.44

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalarda 2 İsrailli askerin daha öldüğünü ve 4 askerin ağır yaralandığını bildirdi.

23.51

İsrail'in Gazze Şeridi'ne sürdürdüğü saldırılarda 4 bin 630’u çocuk, 3 bin 130'u kadın olmak üzere 11 bin 240 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

23.20

Gazze'de İsrail güçleri tarafından kuşatılan Şifa Hastanesi'nden çıkmayı başaran Filistinli, "Şifa'da yaşamanın ölmekten zor" olduğunu belirtti.

Filistinli Cevdet Medhun, "Korku ve dehşet içinde önce El-Vahde Caddesi'ne oradan El-Yermuk Caddesi'ne geçtim. 'Güvenli koridor'da İsrail tankları tarafından üzerimize 3 kez ateş açıldı. Yaralananlar oldu." dedi.

Şifa Hastanesi'ndeki duruma da değinen Medhun, "Yaşamak için gerekli en ufak bir şey bile yok. Elektrik yok, su yok, hayat yok. Un ve hurma yiyorduk. Hastanede yaşamak ölmekten bile zor." diye konuştu.

Hastanedeki herkesin aç olduğunu kaydeden Medhun, kendisinin de ancak 24 saat sonra dışarı çıkınca yemek yiyebildiğini söyledi.

22.58

İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında en az 31 kişi öldü.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail uçakları, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Cibaliya Spor Kulübünün olduğu bölgede 12 evi bombaladı.

Kurtarma ekipleri ile vatandaşlar, şu ana kadar en az 31 kişinin cesedine ulaştı. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin