İsrail Mısır üzerinden Gazze'ye izin vereceğini açıklamıştı. ABD Başkanı Biden Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı açmayı kabul ettiğini açıkladı

İsrail'in saldırılarının sonucu olarak hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 3 bini aşmışken, çatışmalarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400'ü aşmış durumda. ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin insani yardım taşıyan 20 TIR'ın Gazze'ye geçişi için Refah Sınır Kapısı'nı açmayı kabul ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Mısır üzerinden Gazze'ye izin vereceğini açıklamıştı. ABD Başkanı Biden Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı açmayı kabul ettiğini açıkladı

İsrail'in, 7 Ekim'de başlattığı Gazze bombardımanının en ölümcül saldırısı önceki gece yaşandı. İsrail, el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladı, saldırıda 471 kişi hayatını kaybetti, 28'i ağır olmak üzere 342 kişi de yaralandı. Olay sırasında hastanede sadece hastalar değil, bombardımandan kaçarak binaya sığınan yüzlerce kişi de vardı. Hamas misilleme olarak Tel Aviv'e roket saldırısı düzenledi.

471 kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısının ardından Gazze'den bir kez daha bombardıman sesleri yükseldi. İsrail savunma güçleri, son 24 saatte Gazze şeridi boyunca bir çok askeri hedefe saldırı düzenlendiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve Gazze'ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 TIR'ın geçişine izin verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Beyaz Saray'dan da, "Daha fazla TIR'ın geçişine izin verileceğini umuyoruz" açıklaması yapıldı.

Ne olmuştu?

İsrail Başbakanlığı, Mısır'dan Gazze'ye gelecek insani yardımları engellemeyeceklerini duyurdu. Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin iade edilmediği sürece kendi topraklarından yardıma izin verilmeyeceği belirtilmişti.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin