İsrail medyası, Türkiye ile ayrışmalara dikkat çekti

'Times of Israel', ABD Dışişleri Bakanı Kerry'in Ankara'daki görüşmeler için aracı olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail medyası, Türkiye ile ayrışmalara dikkat çekti

Dokuz Türk'in ölümü ile sonuçlanan Mavi Marmara baskınına ilişkin Türkiye ile İsrail arasında bugün Ankara'da yapılacak kritik görüşmeler ve ABD'nin bu konudaki rolü İsrail medyasında geniş yer alıyor. Times of Israel sitesi, iki ülke arasındaki uçurumun hala büyük olduğunu savunurken ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in Ankara'daki görüşmelerde "aracı" olduğunu öne sürdü.



Times of Israel, ABD yönetiminin Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin onarılması arzusuna da vurgu yaptığı haberinde "Ankara'daki müzakerelerinde aracı Dışişleri Bakanı John Kerry" ifadesini kullandı. 



Kerry'nin "Mavi Marmara ölülerinin yakınlarını Boston bombalamasından etkilenenlere benzettiğini" yazan Times of Israel, ABD'li yetkililerin, görüşmelerin, Washington'un "hayati stratejik ortağı" olarak gördüğü iki ülke arasında tam diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi ve karşılıklı olarak büyükelçilerin yeniden atanması sürecini hızla başlatmasını umduklarını kaydetti.



Buna karşın haberde iki ülke arasındaki çok büyük ayrışmaların hala sürdüğü savunulurken örnek olarak da Mavi Marmara "kurbanları" ile ilgili tazminat meselesi gösterildi.



Times of Israel, Türkiye'nin her aile için bir milyon dolar talep ederken İsrail'in 100 bin dolar ödemeye hazır olduğuna dikkat çekti. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin