İsrail Lübnan ve Gazze'ye vurdu. İsrail Başbakanı Netenyahu 'İsrail bu gece ve gelecekteki karşılığının düşmanlarına ağır bedel ödetecek' açıklaması yaptı. İsrail'e tepkiler büyüyor

Lübnan'dan İsrail'e atılan bir dizi roket sonrası İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırı başlattı. Ordu tarafından yapılan açıklamada İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki hedeflere hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Gazze'nin ardından Lübnan'da vuruldu. İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail'in bu gece ve gelecekteki karşılığı düşmanlarına ağır bedel ödetecek" dedi. Hamas da "Saldırılara hava savunma sistemleri ve roketlerle karşılık veriyoruz" yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Lübnan ve Gazze'ye vurdu. İsrail Başbakanı Netenyahu 'İsrail bu gece ve gelecekteki karşılığının düşmanlarına ağır bedel ödetecek' açıklaması yaptı. İsrail'e tepkiler büyüyor

İsrail önce Gazze'yi daha sonra da Lübnan'ı vurdu. İsrail ordusu her iki saldırı için de açıklama yaparken, İsrail Başbakanı Netenyahu, "İsrail'in bu gece ve gelecekteki karşılığı düşmanlarına ağır bedel ödetecek" ifadelerini kullandı. Hamas ise "Saldırılara hava savunma sistemleri ve roketlerle karşılık veriyoruz" açıklaması yaptı.

İsrail ordusu, saldırıların Hamas'ın güvenlik ihlallerine karşı gerçekleştirildiği, bölgede yaşanan olaylardan Hamas'ı sorumlu tuttuğu belirtildi. Saldırıda henüz can kaybı ya da yaralanan kimsenin olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

LÜBNAN DA VURULDU

Gazze'ye yönelik hava saldırısının ardından İsrail'in ikinci hedefi Lübnan oldu.  İsrail ordusu Lübnan’a saldırı başlattığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordusu şimdi Lübnan’a saldırıyor. Ayrıntıları daha sonra açıklayacağız.” ifadelerine yer verildi.

Lübnan basını İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyinde yer alan Filistin mülteci kampı er-Reşadiye yakınlarında bir alanı bombaladığını yazdı.

NETANYAHU: AĞIR BEDEL ÖDETECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze'ye saldırısı sırasında sona eren güvenlik kabinesi toplantısının ardından "İsrail'in bu gece ve gelecekteki karşılığının düşmanlarına ağır bedel ödeteceğini" söyledi.Savunma Bakanı Yoav Gallant da "güvenlik birimlerinin her alanda tam hazırlıklı olduğunu ve her türlü tehdide nasıl karşılık vereceklerini bildiklerini" söyledi.

GAZZE'DEN İSRAİL'E ROKET SALDIRISI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarına karşı Gazze’den İsrail’e roket saldırıları düzenledi. İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze’den İsrail sınırındaki yerleşimlere roketler fırlatıldığını duyurdu. Açıklamada, Gazze’den fırlatılan yedi roketin hepsinin havada imha edildiği kaydedilirken, saldırılarda can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Gazze’deki Filistinli direniş gruplarından roket saldırılarını üstlenen olmadı.

İsrail basını, Gazze’den yapılacak saldırı ihtimaline karşı Tel Aviv kentinde sığınakların açıldığını aktardı.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs ve Gazze'ye yönelik saldırganlığından işgali (İsrail'i) sorumlu tutuyoruz. Halkımızı ve direniş gruplarını Kudüs ve Aksa'mızı savunmak için işgale karşı açık bir çatışmada birleşmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yanı sıra Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin devam etmesinin İsrail'in güvenliğini sağlamayacağı vurgulandı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarınca yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılara karşılık verildiği belirtildi. Açıklamada, "İşgalin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık, hava savunma sistemleri ve roketlerle karşılık veriyoruz." denildi.

NAMAZA GİDENLERE MÜDAHALE

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa'ya giden gruba Hutta Kapısı'nda coplarla müdahale etti.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da ramazan ayının üçüncü cuma namazı öncesinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Eski Şehir bölgesinde Aksa'ya çıkan yollarda demir bariyerler kurdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ve görgü tanıklarının aktardıklarına göre, İsrail polisi, sabah namazına giderken slogan atan gruplara Mescid-i Aksa'nın Hutta kapısında copla müdahale etti. İsrail polisinin gruba müdahalesinin ardından arbede yaşandığı görüldü.

İsrail ordusu akşam saatlerinde Gazze'ye saldırı başlattığını açıklamış, Gazze'den İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin