İsrail katliama doymuyor. Yine hastaneye yakın yerler vuruldu. İsrail- Hamas çatışmasında 34. gün

7 Ekim'de Hamas'ın saldırısıyla başlayan çatışma resmen savaşa döndü. İsrail bir ayı geçkindir Gazze'yi bombalıyor. Bu katliama kimse dur demiyor. Savaşın 34. gününde İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi ve Nasr Çocuk Hastanesi çevrelerini ve bazı bölgeleri bombalamayı sürdürdü. İşte dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail katliama doymuyor. Yine hastaneye yakın yerler vuruldu. İsrail- Hamas çatışmasında 34. gün
AA

23.46

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki kan bankasını vurduğunu belirterek, tesisin hizmet dışını kaldığını açıkladı.

23.26

Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında rehin tutulan bir İsrailli askerin öldüğünü açıkladı.

23.17

İsrail, Cenin başta olmak üzere Batı Şeria'daki baskınlarda 18 Filistinliyi öldürdü

23.04

İsrail ordusu, Yemen’den fırlatıldığını duyurduğu füzeye karşı koyduklarını bildirdi.

22.37

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında bir askerinin daha öldürüldüğünü, 5 askerinin ise yaralandığını açıkladı.

Öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 36'ya yükseldi.

20.02

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman Gazze'de yaşanan kanlı saldırıları göstermek için çekilen sanatsal bir video klibi paylaşarak Gazze'deki ölümlerin "yalan olduğunu" ileri sürdü.

19.11

Beyaz Saray, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini bildirdi.

17.35

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı enkaz altında 1400’ü çocuk 2 bin 650 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldıklarını duyurdu

16.43

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 243 artarak 10 bin 812 oldu. Ölenlerin 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın. 

16.20

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, İzmir Alsancak Limanı'ndan hareket edecek insani yardım gemisiyle 8 sahra hastanesi, 615 jeneratör, 8 tır su ve çok sayıda tıbbi malzemenin Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'a gönderileceğini bildirdi.

13.38

Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında 6 Filistinli öldürüldü.

10.30

Gazze'deki hükümet: İsrail ordusu son 3 günde 8 hastaneyi doğrudan bombaladı; saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 18 hastane hizmet dışı kaldı.

09.10 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze Şeridi’nde salgın hastalıkların riskinin arttığını, bazı endişe verici eğilimlerin ortaya çıkmaya başladığını duyurdu. Temiz suya erişim, sağlık tesislerinin kullanılamaması ve katı atıkların toplanmamasının enfeksiyonların yayılma riskinin önemli derecede artırdığı ifade edildi. 

06.58

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi ve Nasr Çocuk Hastanesi çevrelerini ve bazı bölgeleri bombalamayı sürdürdü.


Filistin haber ajansı WAFA'nın haberlerine göre, binlerce hasta ve sığınmacının bulunduğu Şifa Hastanesi, İsrail uçaklarından aralıklarla atılan füzelerin hedefi oldu.

Aydınlatma fişeklerinin eş zamanlı kullanıldığı saldırılar sonucu hastane çevresine şarapnel parçaları zarar verdi.

Yine kentin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'ne yönelik düzenlenen hava saldırısı sonucu çevrede bulunan 3 Filistinli hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı.

03.00

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün tıbbi yardım malzemelerini taşıyan yardım konvoyun, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) aracılığıyla Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne ulaştırıldığını bildirdi.

01.57

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 şair, yazar, hattat, araştırmacı ve sanatçının hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Kültür Bakanlığı, İsrail bombardımanı sonucu 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden şair, yazar ve sanatçıların yanı sıra saldırılar neticesinde yıkılan kültür ve sanat kurumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Bakanlığın açıklamasında, saldırılarda 15 şair, yazar, hattat, araştırmacı ve sanatçı gibi toplumun önde gelen kişilerinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin