İsrail ile Ukrayna ile arasındaki buzla çözülüyor mu? Netanyahu ile Zelenskiy arasında dikkat çeken görüştü

İsrail'in, Filistin tasarısına 'evet' diyen Ukrayna ile arasındaki buzla çözülüyor mu? İsrail Başbakanı Netanyahu, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonla görüştü. İşte o görüşmenin detayları...

Google Haberlere Abone ol
İsrail ile Ukrayna ile arasındaki buzla çözülüyor mu? Netanyahu ile Zelenskiy arasında dikkat çeken görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu’nun Zelenskiy ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmenin ayrıntılarına yer verilmeyen açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun, Uluslararası Adalet Divanından (ICJ) İsrail'in Filistin topraklarını işgalinin hukuki sonuçları hakkında "istişari görüş vermesini" isteyen kararı kabul etmesine işaret edildi.

Açıklamada, "Daha önce İsrail karşıtı karar lehinde oy kullanan Ukrayna, bu kez oylamada çekimser kaldı" bilgisine yer verildi.

BM Genel Kurulu bugün, Uluslararası Adalet Divanından (ICJ) İsrail'in Filistin topraklarını işgalinin hukuki sonuçları hakkında "istişari görüş vermesini" isteyen kararı kabul etmişti.

Genel Kurulda yapılan oylamada, 87 üye ülke lehte, İsrail ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 26 ülke ise aleyhte oy kullanırken 53 ülke de çekimser kalmıştı.

11 Kasım 2022'de de BM Genel Kurulu Özel Siyasi ve Dekolonizasyon Komitesinde, 1967'deki savaştan bu yana İsrail'in faaliyetleri sonucunda Filistinlilerin kendi kaderini tayin etme hakkının reddedilmesinin yasal sonuçları hakkında, Uluslararası Adalet Divanından görüş bildirmesini talep eden karar tasarısına ilişkin oylama yapılmıştı.

İsrail, 11 Kasım'da Filistin'in sunduğu tasarıya "evet" oyu vermesi nedeniyle Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin