İsrail hapishanesinden serbest kalan Filistinli esir çocuk yaşadıklarını anlattı: Her hafta bizleri dövmeye gelirlerdi

İsrail ve Hamas çatışmalarına verilen insani ara 24 Kasım Cuma günü başladı. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda anlaşıldı. Esir takası ile serbest kalan Filistinli Usame Nayif Marmaş adındaki çocuk, her hafta darbedildiklerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail hapishanesinden serbest kalan Filistinli esir çocuk yaşadıklarını anlattı: Her hafta bizleri dövmeye gelirlerdi
AA

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında şimdiye dek Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 40 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

Esir takası mutabakatı kapsamında serbest kalan Filistinli çocuk Usame Nayif Marmaş, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde 5 ay önce tutuklanmıştı.

AA muhabirine açıklama yapan Marmaş, İsrail hapishanesinde yaşadıklarını anlattı.

"HER HAFTA BİZİ DÖVMEYE GELİRLERDİ"

5 aydır İsrail hapishanesinde "idari tutuklu" olarak tutulduğunu söyleyen Marmaş, serbest kalacağını öğrendiği ana ilişkin, "Sabah uyanıp yüzümü yıkadıktan sonra biraz Kur'an-ı Kerim okudum, sonrasında serbest kalacak esirlerin isimlerini belirlemek üzere İsrail askerlerinin koğuşlarda dolaştığını ve listede benim adımın da olduğunu gördüm." dedi.

İsrail'in Ofer Hapishanesi'nden çıkarıldığını aktaran Marmaş, "Ofer Hapishanesi'nde sabah saat 08.00'den itibaren Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkilileri gelinceye kadar bizleri soğukta beklettiler." dedi.

Serbest bırakılan Filistinli çocuk, İsrail askerlerinin soğuk havada kendilerine sadece ince bir çarşaf verdiğini söyleyerek "Her hafta bizleri dövmeye gelirlerdi. Bizdeki tüm kıyafet, örtü ve yatakları da almışlardı." diye konuştu.

'AZ MİKTARDA YEMEK VERİLDİ' DEDİ

İsrailli askerlerin havanın soğuk olmasına rağmen hapishanedeki Filistinlilerin üzerine su sıktığını anlatan Marmaş ayrıca kendilerine de az miktarda yemek ve ekmek verildiğini söyledi.

Serbest bırakılmanın mutluluğunu yaşayan Filistinli çocuk esir, İsrail ordusunun yoğun saldırılarına maruz kalan abluka altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülenler için ise oldukça üzgün olduğunu belirtti.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin