İsrail, Hamas için Şifa Hastanesi'nde saklanıyorlar demişti. AA muhabiri hastaneyi gezdi: Burada çok sayıda kadın ve çocuk var

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı basın açıklamasında Hamas'ın hastaneleri karargah olarak kullandığı iddiasında bulunmuştu. Özellikle Şifa Hastanesi'nde Hamaslıların saklandığını belirtmişti. AA Gazze muhabiri Şifa Hastanesi'ni gezdi. "Burada çok sayıda kadın ve çocuk var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Hamas için Şifa Hastanesi'nde saklanıyorlar demişti. AA muhabiri hastaneyi gezdi: Burada çok sayıda kadın ve çocuk var

İsrail ordusu, Hamas'ın Gazze’deki hastaneleri "kalkan" olarak kullandığını ileri sürerek, Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerin boşaltılmasını istemişti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı basın toplantısında "Hamas, Şifa Hastanesi'ni terör altyapısına kalkan olarak kullanıyor. Hamas hastanelerden saldırı düzenliyor" iddiasında bulunmuştu.

 

AA MUHABİRİ ŞİFA HASTANESİ'Nİ GEZDİ

AA Muhabiri Haboush, İsrail'in hedef gösterdiği Şifa Hastanesi'nin tüm tesislerinde gezdi. 

Muhabir Haboush, "Burada sadece yerinden edilerek göç eden kişiler ve hastaların refakatçileri var. Çok sayıda kadın ve çocuk var, tedavileri devam eden hastalar var" dedi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf'un hastanede düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara değinen Haboush " Maruf, İsrail ordusunun iddialarının asılsız olduğunu, "terör faaliyetlerinde" kullanıldığı iddia edilen kısımların sadece hastanenin çeşitli bölümlerine ait binalar olduğunu ve içinde de sadece çalışan sağlık görevlileri, hastalar, yaralılar ve refakatçilerin bulunduğunu belirtti" dedi.

İsrail, Hamas için Şifa Hastanesi'nde saklanıyorlar demişti. AA muhabiri hastaneyi gezdi: Burada çok sayıda kadın ve çocuk var - Resim : 2

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin