İsrail-Hamas çatışmasında can kaybı 12 bini geçti. BM: Gazze'deki hastanelerde durum korkunç insanlık namına ateşkes yapılsın

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 320'ye yükselirken, Birleşmiş Milletler (BM) ateşkes çağrısını bir kez daha yineledi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "insanlık adına" ifadeleriyle Gazze'de derhal ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Hamas çatışmasında can kaybı 12 bini geçti. BM: Gazze'deki hastanelerde durum korkunç insanlık namına ateşkes yapılsın

Bölgede Hamas ve İsrail güçleri arasındaki çatışmalar da devam ederken, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 11 bin 320'ye yükseldi. Ölenlerin 4 bin 650'si çocuk, 3 bin 145'i ise kadın.

Birleşmiş Milletler (BM) ateşkes çağrısını bir kez daha yineledi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'deki hastanelerde korkunç durumdan ve can kayıplarından çok rahatsız olduğunu belirterek, "insanlık namına ateşkes" çağrısında bulundu.

GAZZE'YE SALDIRILARDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 46'sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240'ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630'unu çocuklar ve 3 bin 130'unu kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 193 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

 

 

Kaynak: A.A
Etiketler gazze ateşkes guterres
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin