İsrail-Hamas çatışması 11. gün. Gazze çevresindeki 500 bin İsrailli tahliye edildi. İşte bölgede dakika dakika son gelişmeler…

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışması 11. gününde devam ediyor. İsrail'in, Lübnan'ın güneyindeki hedefleri silahlı insansız hava aracı ve helikopterlerle vurduğu bildirildi. Çatışmalarda toplam can kaybı 4 binin üzerine çıktı. İşte bölgedeki çatışmalara ilişkin öne çıkan gelişmeler...

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Hamas çatışması 11. gün. Gazze çevresindeki 500 bin İsrailli tahliye edildi. İşte bölgede dakika dakika son gelişmeler…

20.30 HASTANEYE SALDIRI

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesine saldırısında en az 200 kişi hayatını kaybetti.

19.40 BM: 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşmiş Milletler: Gazze'de El-Megazi Mülteci Kampı'nda BM'ye bağlı bir okulun hedef alınması sonucu en az 6 kişi öldü.

18.02 CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ölenlerin sayısı 3 bine, yaralıların sayısı 12 bin 500’e yükseldi.

11.53 SAĞLIKÇILARA YÖNELİK 41 SALDIRI

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki sağlık hizmetlerine yönelik 41 teyit edilmiş saldırı düzenlediğini bildirdi.

11.35 ATEŞKES YOK

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, "Ordu, Gazze'de Hamas'a yönelik saldırılarına devam ediyor. Bir ateşkes yok, savaşmaya devam ediyoruz. Savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanıyoruz" dedi.

10.28  BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: İSRAİL GÜNEYİ DE BOMBALIYOR!

BM: İsrail Hava Kuvvetleri, kuzeydeki sivil nüfusun gitmesini istediği güneydeki Han Yunus ve diğer bölgeleri de bombalıyor.

09.50 SERAHANE: 55 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Filistin Esirler Cemiyeti basın sorumlusu Emani Serahane yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Doğu Kudüs ile Bat Şeria'nın farklı bölgelerinde gözaltı operasyonları gerçekleştirdiğini belirtti. Serahane, operasyonlarda, aralarında eski Filistin Meclisi Başkanı Aziz Duveyk ile bazı eski milletvekilleri ve Hamas yetkililerin de olduğu en az 55 Filistinlinin gözaltına alındığını ifade etti. İsrail makamlarından ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

09.32 60'TAN FAZLA FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze'ye gece boyunca düzenlediği saldırılarda 60'tan fazla Filistinli öldü. 

09.00 DEYR EL-BELAH'TA 7 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ, 12 YARALI VAR

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail'in, savaş uçakları, gemileri ve topçu atışlarıyla Gazze Şeridi'ne saldırılarının gece devam ettiğini aktardı.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Gazze'nin orta kesimlerinde bulunan Deyr el-Belah bölgesinde bir eve saldırı sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 7 Filistinli hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

07.40 NABLUS'A İSRAİL BASKINI: 1 ÖLÜ

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail işgal güçleri Nablus kentine baskın düzenledi. İsrail askerlerinin ateş açması sonucu kentin doğusundaki Mesakin Şabiye Mahallesi sakinlerinden Semir Mahmud Abdulkadir Sabra karnından vurularak yaşamını yitirdi. Haberde olaya ilişkin daha ayrıntılı bilgi verilmedi.

06.35 İSRAİL: 500 BİN İSRAİLLİ TAHLİYE EDİLDİ

İsrail yönetiminin, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana, Gazze çevresinden yaklaşık 500 bin İsrailliyi tahliye ettiği belirtildi. Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail ordusunun dış medya sözcüsü Jonathan Conricus, gelişmelere dair yabancı medyaya brifing verdi. Conricus, Hamas'ın 7 Ekim'deki sürpriz saldırısından bu yana yaklaşık yarım milyon İsraillinin evlerini terk ettiğini söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin