İsrail güçleri, Gazze'de hastaneyi hedef aldı. Yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Türkiye'den Gazze'deki vahşete tepki geldi

İsrail güçleri, Gazze'de hastaneyi hedef aldı. Yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. " açıklaması geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan da "Bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail güçleri, Gazze'de hastaneyi hedef aldı. Yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Türkiye'den Gazze'deki vahşete tepki geldi

Gazze Şeridi'ndeki sağlık bakanlığı İsrail'in El-Ahli Arap Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda en az 500 kişinin öldüğünü açıkladı.

Gazze Sivil Savunma Yetkilileri ise ölü sayısının 300 olduğunu açıkladı.

AlJazeera'daki habere göre Gazze'deki Hamas hükümeti saldırıyı bir "savaş suçu" olarak nitelendirdi.

Erdoğan: İnsanlığı harekete geçmeye davet ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı: En şiddetli biçimde kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı da "Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz." ifadeleri ile vahşete tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu:  Bunun adı cinayettir

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Gazze Hastane İsrail
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin