İsrail güçleri bu kez Satı Mülteci Kampı'nı vurdu: Bilanço giderek ağırlaşıyor 2 bin 704'ü çocuk 6 bin 546 sivil hayatını kaybetti İsrail - Hamas çatışmasında 19. gün

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar 19. gününe girdi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırıları, 19'uncu gününde de sabaha dek aralıksız devam etti. Alınan bilgiye göre İsrail ordusu bu kez Şatı Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenledi. Ölen ve yaralananlar var.

Google Haberlere Abone ol
İsrail güçleri bu kez Satı Mülteci Kampı'nı vurdu: Bilanço giderek ağırlaşıyor 2 bin 704'ü çocuk 6 bin 546 sivil hayatını kaybetti İsrail - Hamas çatışmasında 19. gün

23.19

Oxfam, Gazze Şeridi'ne temel ihtiyaç maddelerinin girmesi çağrısını yineledi.
İngiltere merkezli yardım kuruluşu, İsrail'i açlığı bir "savaş silahı" olarak kullanmaklar suçladı

23.16

İsrail saldırısında Al Jazeera Gazze muhabiri Wael Dahdouh'un eşi, oğlu ve kızı hayatını kaybetti.

22.48

Hamas İsrail'in başkenti Tel Aviv'i roketlerle vurdu.

19.58

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze kentine düzenlediği saldırıda 26 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Saldırıda yaralananlar, Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'ne getirildi.

17.48

Gazze Şeridi'ndeki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde düzenlediği son saldırılarda, 11 Filistinlinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyindeki Tel el-Zater bölgesini hedef aldığı aktarıldı.

16.25 

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında 7-24 Ekim tarihlerinde sağlık hizmetlerine yönelik 171 saldırı düzenlendiğini bildirdi.

14.00 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölen sivillerin sayısı son 24 saatte 755 artarak 6 bin 546'ya yükseldi.

13.40

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 3 mensubunun "görev sırasında" hayatını kaybettiğini belirten Hizbullah, ölümlere neden olan çatışmalara ilişkin bilgi vermedi. Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 42'ye yükseldi.

12.45

Gazze'deki hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından birkaç saat önce un tedariki yapılan tek fırın Megazi'yi hedef aldığını ifade etti. Saldırıda 10 kişinin öldüğünü ve yaralılar olduğunu aktaran Maruf, hava saldırısında tamamen yok olan fırının yerinde büyük bir çukur açıldığını, ayrıca kampın merkezini çevreleyen çok sayıda evin de yıkıldığını belirtti.

12.10

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da aralarında Hamas yöneticilerinin de bulunduğu en az 80 Filistinliyi gözaltına aldı.

10.40

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu'ya gönderilen F-16 filosunun, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) görev alanına ulaştığını açıkladı. Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, CENTCOM'un görev alanına ulaşan F-16 filosunun, Bakanlığın bölgeye daha önce gönderdiği savunma birimleriyle "Bölgedeki ABD güçlerinin kendilerini savunmaları için" çalışacağını bildirdi.

09.30

 İsrail ordusu ile 8 Ekim'den bu yana çatışmalarını sürdüren Lübnan'daki Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih el-Aruri ile görüştü. Hizbullah'ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, Nasrallah'ın, Nahhale ve Aruri ile yaptığı üçlü görüşmeye ilişkin bilgi verildi.

09.00

Şam yönetimi, İsrail'in, Suriye'nin güneyindeki Dera iline hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü. Suriye'deki rejimin haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'in yerel saatle 01.45'te Golan tepelerinden Dera'daki bazı askeri noktalara hava saldırısı yaptığı kaydedildi. Haberde, saldırıda 8 askerin öldüğü ve 7'sinin yaralandığı iddia edildi.

08.40

İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki Hıttin Camisi'ni bombaladı.

07.20

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'nin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen hava saldırısı sonucu ölenler ve yaralananlar oldu.

İsrail savaş uçakları, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki el-Ferec Mescidi çevresine, Han Yunus'un doğusundaki Beni Sehile, Zeytun mahallelerine, İtalyan gökdeleni yakınındaki bir eve, Kudüs Hastanesi yakınındaki el-Helis Apartmanı'na yönelik saldırılar düzenledi.

07.00

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine savaş uçakları eşliğinde düzenlediği saldırıda, yaralanan Filistinlilerden birisi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 4'e çıktı.

06.40

İsrail ordusu, işgal altındaki Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki kent ve beldelere düzenlediği baskınlarda, çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin