İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı. Saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik İsrail tarafından yapılan hava saldırıları gece boyunca sürdü. Saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı.  Saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik gece boyunca hava saldırısı düzenledi. 

Gazze Şeridi'ndeki gazetecilerin hastane ve güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Gazze'nin Mısır sınırına yakın Rafah kentindeki Ebu Hilal Ailesi'nin evine İsrail savaş uçaklarının hava saldırısı sonucu ev halkından 18 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıda yıkılan evin enkazından çıkarılan yaralılar ise tedavi altına alındı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye bölgesindeki bazı ailelerin evlerine düzenlenen hava bombardımanı sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi yaralandı.

HAMAS YETKİLİLERİN EVİ VURULDU

Yine Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait evin savaş uçaklarından atılan roketle vurulması sonucu toplam 5 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki Harare ailesinin evini hedef alması sonucu, 7 kişi yaralandı. Aynı bölgede Hamas Hareketi'nin kurucularından ve Siyasi Büro Üyesi Ravhi Müşteha'nın evine de benzeri bir hava saldırısı düzenlendi.

SABAHA KARŞI DA SÜRDÜ

Hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirten AA muhabiri, sabah saat 05.38 itibariyle bombardımanın kentin birçok yerinde aralıksız sürdüğünü aktardı.

Bölgede yaşayan görgü tanıklarına göre, kentin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin belediye bölgesi, Karaman ve Naayma caddelerindeki yapılara 60'tan fazla hava saldırısı düzenlendi, bombardıman evlerde ve altyapıda büyük hasar oluşturdu.

İSRAİL ORDUSU: 73 ASKERİMİZ ÖLDÜ

 İsrail ordusu, Hamas'ın önceki gün başlayan ve bugün de devam eden saldırılarında ölen askerlerinin sayısının 73'ye yükseldiğini duyurdu. Açıklamada, Hamas'ın 7 Ekim'de başlayan saldırılarında bugüne kadar 73 İsrail askerinin öldüğü, hayatını kaybeden 16 İsrail askerinin daha kimlik bilgilerinin aileleri ve kamuoyuyla paylaşıldığı ifade edildi.

CAN KAYBI 560'A YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 560’a, yaralı sayısının ise 2 bin 900’e yükseldiğini duyurdu

 

 

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin