İsrail-Filistin savaşı 9 ay sürecek! Mete Yarar Medyatava TV'ye konuştu ve Hamas-İsrail çatışmasıyla ilgili flaş açıklama yaptı

Güvenlik Politikaları Uzmanı olan Mete Yarar'dan İsrail ve Hamas çatışmasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi ve Yarar, bu savaşın ne kadar süreceğini açıklayarak gerekçelerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Filistin savaşı 9 ay sürecek! Mete Yarar Medyatava TV'ye konuştu ve Hamas-İsrail çatışmasıyla ilgili flaş açıklama yaptı

İsrail'e destek veren ABD Başkanı Joe Biden skandal bir açıklamaya imza attı.

Bölgede 2 bin 700'ün üzerinde çocuğun öldüğü hatırlatılan Biden bu açıklamaları inandırıcı bulmadığını belirtti.

MedyaTava TV,  Güvenlik Politikaları Uzmanı olan Mete Yarar’a Biden’ın açıklamasının ne anlama geldiğini sordu.

Yarar; ‘İsrail’in Gazze’ye attığı bombaların toplam büyüklüğü Hiroşima’ya atılan bombayla eşdeğer’ dedi. Hangi taraftan olursa olsun hiçbir çocuğun bunu hak etmediğini, önemli olan çocukların ölmemesi olduğunu söyleyerek, ABD Başkanı Joe Biden’ın, İsrail’de ölen çocuklar için ‘öldürüldü’, Filistin’de ölen çocuklar için ‘öldü’ ifadelerini kullandığını,  bu nedenle zaten taraflı bir başkanın bu açıklamasının şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Ülkeler arası yaşanan ambargoların, siber saldırıların, ekonomiyi batıracak hamlelerin 3.Dünya savaşı olduğunu, bu savaşı zaten uzun yıllardır gördüğümüzü anlatan Yarar; İsrail ordusunun planladığı kara harekatı kavramının ne olduğunu da açıklayarak, kara harekatının başladığını ancak safhalarının farklı olduğunu belirtti.

Gazze içerisinde zırhlı birliklerin giremeyeceğini o nedenle şehre yaklaşan birliklerin Hamas tünellerini, bulmaya çalışacaklarını ifade eden Yarar; ABD Savunma Bakanı’nın var olan  harekatı Musul harekatına benzettiğini hatırlatarak; bu benzetmenin süresine dikkat çekti ve verilen mesajda ; savaşın Musul Harekatı’nda olduğu gibi 9 ay süreceğini anlıyoruz dedi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’ın MedyaTava’ya verdiği özel röportajın tamamını MedyaTava TV Youtube kanalında izleyebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin