İsrail-Filistin çatışmasında yüzlerce can kaybı yaşandı. Birleşmiş Milletler konuyu ele almak üzere acil toplanıyor

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir saldırı başlattığını duyurdu. Bu saldırı sonrasında yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, pazar günü olağanüstü bir toplantı düzenlemeye karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Filistin çatışmasında yüzlerce can kaybı yaşandı. Birleşmiş Milletler konuyu ele almak üzere acil toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Orta Doğu'daki şiddet olayları konusunda pazar acil bir toplantı yapacağı duyuruldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi dönem başkanı Brezilya, İsrail ve Gazze Şeridi'nde artan şiddete çözüm bulmak için kurumu acil toplantıya çağırmış ve itidal çağrısında bulunmuştu.

Ne olmuştu?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir saldırı başlattığını duyurmuştu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıklamıştı.Saldırılarda her iki taraftan yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin