İsrail destekli PKK-YPG terör devleti kurulacak iddiası. Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan MedyaTava TV'ye flaş açıklamalar: Türkiye'yi ABD ve İsrail engel olarak görüyor

ABD ve İsrail tarafından gerçekleştirilmek istenen Ortadoğu hakimiyetinde Türkiye'nin engel olarak görüldüğünü söyleyen Emekli Tümamiral Cihat Yaycı flaş açıklamalarda bulundu. MedyaTava TV'ye konuşan Yaycı, "ABD bilerek algı yaratıyor. Hamas'ın saldırısıyla ABD bölgeye, İsrail de Gazze'ye davet edildi" ifadelerini kullandı. Yaycı ayrıca bölgede İsrail destekli bir PKK-YPG terör devleti kurgusu yapıldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Ortadoğu'da İsrail, Hamas ve ABD üçgeninde yaşananları MedyaTava TV'ye yorumladı. 

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Yaycı, ABD ve İsrail tarafından gerçekleştirilmek istenen Ortadoğu hakimiyetinde Türkiye'nin engel olarak görüldüğünü söyledi. ABD ve İsrail’in gerçek hedefinin Sevr Antlaşması’nı tekrar uygulanabilir hale getirmek olduğunu ifade eden Yaycı; bölgede kurulmak istenen İsrail destekli bir PKK-YPG İslam terör devletinin kurgusunu olduğunu anlattı.

MISIR İSTİHBARATI UYARMIŞTI

Hamas’ın beklenmedik anda İsrail’e saldırdığını, saldırının ardından İsrail yanlısı yalan haberlerin sosyal medyada paylaşıldığını, ABD’nin bilerek algı yarattığını ve bu paylaşımları desteklediği vuırgulayan Cihat Yaycı, Hamas’ın saldırısıyla ABD’nin bölgeye, İsrail’in de Gazze’ye davet edildiğinin altını çizdi.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, MedyaTava TV’den İlke Özalp’in; "Hamas, İsrail istihbaratı Mossad'a rağmen 5 bin roketi nasıl İsrail’e atabilir? Bunun mantık dışı olduğunu düşünmek komplo teorisi midir?" sorusuna "Asıl komplo teorisi size gösterilmiş olana inanmaktır’ diyerek cevap verdi.

Mısır istihbaratının İsrail istihbaratını Hamas saldırısı öncesinde uyardığını ancak İsrail’in
‘ kimse bizi uyarmadı ’ dediğini ve bu açıklamanın bir itiraf olduğunu anlatan Yaycı, Hamas taarruzunun  bilerek müsaade edilen bir harekat olduğunu ve Hamas’ın bu saldırısının İsrail’e yaradığını iddia etti.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'nın çok özel açıklamalarını MedyaTava TV YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin