İsrail Cenin'de camiye saldırdı: Ölü ve yaralılar var. İsrail- Hamas çatışmasında 16'ncı gün

İsrail güçlerinin, Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği saldırıda 2 Filistinlinin öldüğü belirtildi. İsrail'in Batı Şeria'da öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 90 oldu. İşte çatışmanın 16'ncı gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail Cenin'de camiye saldırdı: Ölü ve yaralılar var. İsrail- Hamas çatışmasında 16'ncı gün

17.16 

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin abluka altındaki bölgede Filistinlilere ait evleri hedef aldığı son saldırısında, can kaybı ve yaralananların olduğunu duyurdu.

16.18

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, akaryakıt istasyonu sahiplerini ve elinde az miktar da olsa yakıt bulunanları, hastanelere bağış yapmaya çağırdı.

15.43 

İsrail'de, 7 Ekim'den bu yana Filistinlilerle yaşanan çatışmalarda 1200'den fazla ordu mensubunun sakat kaldığı bildirildi.

15.06

BM: Gazze Şeridi'nde yakıtımız 3 gün içinde bitecek. Yakıt olmadan su, çalışan hastane ve fırınlar olmayacak, insani yardım da olmaz.

15.04

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısı 18'e çıktı.

14.10

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in birçok yeri vurduğunu belirterek barınak olarak kullanılan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) ait iki okulun vurulduğunu belirtti.

İsrail Cenin'de camiye saldırdı: Ölü ve yaralılar var. İsrail- Hamas çatışmasında 16'ncı gün

13.57

İsrail’in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 266 artarak 4 bin 651'e yükselirken yaşamını yitirenlerin 1873’ünü çocuklar oluşturuyor.

13.07

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da, 7 Ekim'den bu yana 1130 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

12.45

İsrail ordusu, "savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak ve karşı karşıya kalacağı tehditleri azaltmak" amacıyla Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını açıkladı.

11.38 

İsrail'in, çatışmaların yaşandığı Lübnan sınırının bulunduğu kuzey bölgelerinde 14 yerleşimi daha tahliye etme kararı aldığı bildirildi.

11.16  

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 5 camiyi daha yıkmasıyla, 7 Ekim'den bu yana saldırılarda yıkılan camilerin sayısı 31'e yükseldi.

10.12

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), ülkenin kuzeyinde Lübnan sınırında 14 yerleşim yerinin daha tahliye edileceğini duyurdu.

10.11

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırıları sonucunda 4 bin 385 sivilin yaşamını yitirdiğini, 13 bin 561 sivilin de yaralandığını duyurdu.

09.17

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin bulunduğu bir evi bombalaması sonucu bir çocuk, ikisi kadın 4 kişi hayatını kaybetti.

09.09

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail güçlerinin gece saatlerinde Cenin'in güneyindeki Kubatiye beldesine düzenlediği baskın sırasında açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

04.27 

İsrail-Hamas çatışmasının 16. gününe girildi. Filistinlilerin can kaybı 4 bin 300'ü aştı. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400'ü geçti. İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, Gazze Şeridi'ne "ilk günündeki gibi tüm güçleriyle saldırmaya devam edeceklerini" söyledi. İsrail savaş uçakları, Cenin Mülteci Kampı'ndaki bir camiyi hedef aldı. Saldırıda 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'yi işgal etmeye kalkışması durumunda, 7 Ekim'de yaşananların İsrail için "basit" kalacağı uyarısında bulundu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesi "teröristlerin işbirlikçisi" sayabileceğini ilan etti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin