İspanya'yı sallayan ırkçılık olayı sonrası Vinicius Jr kararını verdi

Valencia ile oynanan maçta ırkçı tezahüratlara maruz kalan Real Madrid'in genç yıldızı Vinicus Jr. geleceğiyle ilgili kararını verdi. La Liga Başkanı Javier Tebas'ın ırkçılık karşısındaki tutumunu beğenmeyen Vinicius Jr. İspanya kariyerini noktalama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
İspanya'yı sallayan ırkçılık olayı sonrası Vinicius Jr kararını verdi

La Liga'nın 35. haftasında Valencia evinde konuk ettiği Real Madrid'i Diego Lopez'in attığı tek golle mağlup etti.

Maçın uzatma dakikalarında ise saha karıştı. Yaşanan bir pozisyonun ardından Vinicius Jr. , Valencialı oyuncularla karşı karşıya geldi. Yaşanan arbedede Valencia forması giyen Hugo Duro arbedeyi ayırmak için uzun bir süre Vinicius Jr'ın boğazına sıktı. Vinicius Jr. daha sonra rakibinin yüzüne vurdu. VAR incelemesinin ardından yıldız isim kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Irkçılık konusunun bir türlü çözülemediği İspanya'da kırmızı kartla oyun dışında kalan Vinicius Jr.'a Valencia tribünlerinden 'mono' yani maymun anlamına gelen tezahüratlar yapıldı. Maçın ardından konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, ''Burada yaşananlar hakkında birkaç cümle söylemek istiyorum. Bence bizim bugün yenilmemizden daha önemli şeyler var. Hiçbiri yaşanmamalıydı. Bu ligde bir şeyler yanlış gidiyor'' dedi.

''IRKÇILARIN KAZANDIĞI ÖDÜL BENİM MAÇTAN ATILMAMDI''

Maçın ardından Vinicius Jr. ise şunları söyledi: "Irkçıların kazandığı ödül benim maçtan atılmamdı. Bu futbol değil, bu LaLiga."

TEBAS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

İspanya'da 1. ve 2. futbol liglerindeki kulüplerin bağlı olduğu La Liga kurumunun başkanı Javier Tebas, ırkçılığa karşı her şeyi yapmaya devam edeceklerini belirtse de İspanyol futbolunu hedef alan Brezilyalı futbolcu Vinicius'un sözlerine tepki gösterdi. İspanyol futbolunda bu sezon ırkçılıkla ilgili, 8'i Vinicius ile ilgili olmak üzere toplam 9 suç duyurusunda bulunulduğunu kaydeden Tebas, "Ne İspanya ne de La Liga ırkçıdır. Bunu demek adil değildir. LaLiga olarak ırkçılığı elimizden gelen en kararlı bir şekilde kınıyoruz ve peşinden takibini yapıyoruz. Her zaman delileri topluyor ve yargıya şikayette bulunuyoruz. Az olay olması önemli değil, biz her zaman bu konunun takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

AYRILIK KARARI

İspanya'da yaşanan ırkçılık skandalının ardından Vinicius, Real Madrid'den ayrılma seçeneğini de değerlendiriyor. The Athletic'te yer alan habere göre Valencia'da yaşananların etkisinde kalan Vinicius Jr, yetkililerin konuyu ele alma biçimine ilişkin uzun süredir devam eden hayal kırıklığı yaşadığı belirtildi.

Vinicius'a yakın bir kaynağın aktardığına göre Vinicius'un Real Madrid'den ayrılma olasılığı yaşanan bu olaya kadar imkansız olarak görülürken ırkçılık skandalının ardından ayrılığın ciddi bir seçenek haline geldiği belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin