İspanya'dan Türkiye'ye tasarım köprüsü

İstanbul, 10 – 12 Aralık 2014 tarihlerinde İspanya'nın önde gelen tasarım firmalarına ev sahipliği yapacak.

Google Haberlere Abone ol
İspanya'dan Türkiye'ye tasarım köprüsü

İspanya Ticaret ve Yatırım Ajansı (ICEX) ve İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşeliği İstanbul Ofisi işbirliğinde, 10 – 12 Aralık 2014 tarihleri arasında, İstanbul'da, 'İspanya'dan Türkiye'ye Tasarım' etkinliği gerçekleştirilecek. 



Bu sene 3'üncüsü düzenlenen 'İspanya'dan Türkiye´ye Tasarım' etkinliği, katılımcı Türk firmalarına, endüstriyel tasarım, ürün tasarımı, kurumsal kimlik tasarımı ile yenilikçi ürün tasarımı danışmanlığı konularında faaliyet gösteren, İspanya`nın önde gelen ödüllü firmaları ile yakından tanışma ve işbirliği fırsatları sunmayı hedefliyor.  Etkinlik için İstanbul'a gelecek olan İspanyol firmalar 3 gün boyunca Türk firmaları ofislerinde ziyaret ederek ikili görüşmeler gerçekleştirecekler. Etkinliğin açılış gününde Hilton İstanbul Bosphorus’da gerçekleşecek firma sunumlarını takiben İspanya Büyükelçisi Ekselansları Sn. Rafael Mendívil Peydro bir kokteyl düzenleyecek.  

 

Geçtiğimiz yıl Alegre Design, S.L., Dear Design, S.L., Lavernia Cienfuegos y Asociados, S.L., LKS Ingenieria, S. Coop., – Diara Design, Luis Eslava Studio ve Mormedi, S.A. olmak üzere İspanya’nın önde gelen 6 ödüllü firmasını ağırlayan etkinlikte 45 Türk firma ile toplamda 82 ikili görüşme gerçekleştirildi.  Bu yıl 10-12 Aralık  tarihlerinde arasında üçüncüsü düzenlenecek etkinlik, Türk şirketlerle ortak projelere imza atmak isteyen pek çok önemli İspanyol tasarım firmasını bir kez daha İstanbul'da ağırlayacak. 

 

İspanyol tasarımı ile üretimlerine katma değer katmayı isteyebilecek firmalar, tasarımcılarla birebir görüşme talepleri ve etkinliğe ön kayıt yaptırmak için İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşeliği’nin ispanya.promosyon@comercio.mineco.es e-mail adresine başvurabiliyor. 

 

2012 ve 2014 yıllarında Delta Tasarım Ödülü'ne layık görülen, Barcelona merkezli Crous Calogero SCP  bu yıl etkinlik için İstanbul'da olacak firmalardan biri.  Francesc Crous ve Alessandro Calogero tarafından kurulan tasarım ofisi,  endüstriyel tasarım ve ürün tasarımı konusunda esprili yaklaşımı ile öne çıkan bir firma. Aydınlatma, obje, banyo ve dış mekan mobilyaları gibi ürünlerin tasarımını yapıyor. Firma, aynı zamanda Üniversitelerin Tasarım Bölümlerinde seminer ve eğitimler veriyor.

 

Endüstriyel tasarım alanında geniş bir yelpazede hizmet veren firma Magma Design, S.L de 10-12 Aralık'ta Istanbul'da olacak. Ambalaj, ulaşım araçları, ofis ve ev mobilyaları, fuar mimarisi, vitrifiye, sinyalizasyon, ev ve tüketici elektroniği gibi ürünlerin tasarımını yapan firma aynı zamanda yenilikçi ürün tasarımı danışmanlığı yapıyor. Özellikle Ambalaj tasarımı alanında pek çok ödüllü çalışması bulunan firmanın ödülleri arasında, Hispak ve Delta Tasarım Ödülleri bulunuyor. 

 

Bu yıl etkinlik için İstanbul'a gelecek önemli tasarım firmalarından biri olan Mormedi, S.A., Red Dot, IF, Good Design, IDSA gibi pek çok dünyaca ünlü prestijli ödülün sahibi.  Endüstriyel tasarım, yenilikçi ürün tasarımı ve kurumsal kimlik tasarımı konusunda faaliyet gösteren Mormedi, S.A., ulaşım araçları, beyaz eşya, kurumsal ofis, mağaza tasarımı tüketici elektroniği gibi ürünlerin tasarımında öne çıkıyor, aynı zamanda yenilikçi ürün tasarımı danışmanlığı da yapıyor.  Firmanın uçak kabin tasarımlarından araba aydınlatmalarına, ofis sandalyelerinden teknolojik cihazlara, hibrid otobüslerden mağaza iç tasarımlarına kadar geniş bir portfolyosu bulunuyor. 

 

Ürün tasarımı ve yenilikçi ürün tasarımı konusunda faaliyet gösteren ve etkinlik için İstanbul'a gelecek bir başka firma ise Stimulo Design, S.L. Pek çok ödüllü çalışması bulunan firma 2014 yılında, Arzum için yaptığı Okka kahve makinesi ile Red Dot Tasarım Ödülü aldı. İç mekan, dış mekan ve sokak aydınlatması, küçük ev aletleri, sağlık ekipmanları gibi ürünlerin tasarımını yapan firma yenilikçi ürün tasarımı danışmanlığı da yapıyor. 

 

Etkinliğin ağırlayacağı bir başka firma da Tíscar Design, S.L. Firma kurucusu Carlos Tíscar,  aynı zamanda Valencia Tasarımcılar Derneği'nin de başkanı. Dünya çapında çok sayıda bienal ve tasarım haftasına katılan firma endüstriyel tasarım ve ürün tasarımı konusunda faaliyet gösteriyor. Pek çok ödüllü çalışması bulunan firmanın ödülleri arasında, Neocon Inovasyon ve Delta Tasarım Ödülleri bulunuyor. Firma ağırlıklı olarak çocuk ürünleri, ev, ofis ve banyo mobilyaları, ev gereçleri, endüstriyel mutfak aletleri gibi ürünlerin tasarımını yapıyor. 

 

İspanya Ticaret ve Yatırım Ajansı (ICEX)  tarafından yılda 4 kez yayınlanan DESIGN in/from Spain, İspanya tasarım sahnesine ışık tutuyor. IPAD üzerinden ücretsiz indirilebilen dergide İspanyol tasarımına dair en son yenilikler ve haberler,  röportajlar yer alıyor.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin