İspanya Kralı'ndan deprem açıklaması. Kral 6. Felipe dayanışma vurgusu yaptı: Hayranlık, minnet, gurur duyuyorum

Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından pek çok ülke de yardıma koştu. Bu ülkelerin başında da İspanya geliyor. Hem arama kurtarma ekibi, hem sağlık ekibi desteği ile günlerdir deprem bölgesinde olan ülkeden gönüllüler, şirketler ve vatandaş da elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor. İspanya Kralı 6. Felipe, İspanyolların dayanışma duygusunu överek "Hayranlık, minnet, gurur duyuyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
İspanya Kralı'ndan deprem açıklaması. Kral 6. Felipe dayanışma vurgusu yaptı: Hayranlık, minnet, gurur duyuyorum

İspanya Kralı 6. Felipe, İspanyolların dayanışma arzusunu ve ruhunu, Türkiye'deki depremzedelere yardımda çok iyi bir şekilde gösterdiğini söyledi.

Kral 6. Felipe, Aviles kentinde düzenlenen Ulusal İnovasyon ve Tasarım ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye giden İspanyol arama kurtarma ekipleriyle bölgeye yardım göndermek için destek veren İspanyolları övdü.

Deprem sonrası arama kurtarma ekibi, itfaiyeciler, sağlık görevlileri, asker gibi çok farklı kurumlardan Türkiye'ye yardıma koşulduğunu, İspanya'dan önemli miktarda malzeme ve maddi yardım yapıldığını aktaran Kral 6. Felipe, İspanyolların büyük bir dayanışma ruhu gösterdiğini ifade etti.

İspanya Kralı 6. Felipe, "Acı çeken ve neredeyse her şeyini kaybetmiş binlerce kişinin yaşamını biraz olsun kolaylaştırmak için İspanyol toplumunun ve kurumlarının gösterdiği büyük fedakarlıktan ve bağlılıktan dolayı muazzam bir hayranlık, minnettarlık ve gurur duyuyorum." dedi.

SAHRA HASTANESİ KURDULAR

İspanya'da faaliyet gösteren MET-GÜN Enerji de hem İspanya'da hem de Türkiye'de seferberlik ilan etti. MET-GÜN Enerji'nin ortağı Mehmet Çelebi İspanyollar kadınlarının paltolarını çocukların oyuncuklarını Türkiye'ye gönderdiğini anlattığı. İspanyollar, İskenderun Teknik Üniversitesi fuar alanının içinde bir sahra hastanesi kurdu.

 

Öte yandan, İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles de Granada'da düzenlenen bir etkinlikte, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Deprem bölgelerinde yaşanan tüm acı ve trajedi karşısında İspanya, dayanışmasını bir kez daha göstermiş ve insan hayatını kurtarmak için yerel makamlarla işbirliği yapmıştır" diye konuştu.

Robles ayrıca Suriye rejimine yönelik, "uluslararası yardımın depremzedelere ulaşmasına izin vermesi" çağrısında bulundu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin