İSO İhracat İklim Endeksi temmuz ayına göre geriledi. Türkiye İhracat İklim Endeksi ağustos ayında yüzde 48.8 oldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İhracat İklim Endeksi ağustos ayında yüzde 48.8 olarak açıklandı. Endeks, temmuz ayında 50 değerini almıştı.

Google Haberlere Abone ol
İSO İhracat İklim Endeksi temmuz ayına göre geriledi. Türkiye İhracat İklim Endeksi ağustos ayında yüzde 48.8 oldu

İhracat İklim Endeksi, 19 ay sonra ilk kez eşik değer olan 50'nin altında kaldı. İhracat İklimi endekslerinin 500’in üzerinde olması, ihracat ikliminde iyileşme olduğunu gösterirken 500’nin altındaki değerler bozulmaya işaret etmektedir.

Türkiye'nin ihracatındaki en büyük pazarlar olan Avrupa ve ABD'de ekonomik faaliyetlerde yaşanan yavaşlama ihracatın olumsuz etkilenmesine neden olurken; Orta Doğu, ihracattaki büyümenin kaynağı oldu.

T24 haberine göre, endeks hakkında değerlendirmelerde bulunan S&P Global Market Intelligence Ekonomi Direktörü Andrew Harker, şunları söyledi:

“Küresel ekonomide bozulma belirtileri Ağustos ayında daha da güçlendi ve bu durum Türk imalat ihracatçılarının karşılaştığı zorlukları artırdı. ABD ve Almanya gibi temel ihracat pazarlarında daralma derinleşirken zayıflık gelişmiş ihracat pazarlarının çoğunda hissedildi. Büyümenin özellikle güçlü gerçekleştiği BAE başta olmak üzere Orta Doğu ise diğer bölgelerden olumlu ayrışmaya devam etti"

Etiketler iso ağustos
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin