İsmail Saymaz ile ilgili yeni gelişme. Halk TV'den ayrıldı. İsmail Saymaz Sözcü TV'ye transfer oldu. Saymaz'dan ve Alişer Delek'ten ilk açıklamalar...

Son dönemde yaptığı transfer adımlarıyla adından söz ettiren Sözcü TV, çok önemli bir transfere daha imza attı. Gazeteci İsmail Saymaz Halk Tv'den ayrılarak Sözcü TV ile anlaştı. Sözcü Tv ve Saymaz'dan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
İsmail Saymaz ile ilgili yeni gelişme. Halk TV'den ayrıldı. İsmail Saymaz Sözcü TV'ye transfer oldu. Saymaz'dan ve Alişer Delek'ten ilk açıklamalar...

Yılmaz Özdil'in Sözcü TV'den ayrılmasından sonra görev Alişer Delek getirilmişti. Delek'in gelmesiyle birlikte Sözcü TV transfer ataklarına hız verdi ve birbiri ardına önemli isimler kanalla anlaşma imzaladı.

Gazeteci İsmail Saymaz’la ilgili bomba bir gelişme yaşandı.

2021 yılı Ağustos ayında Sözcü gazetesi ile yollarını ayırarak Halk TV’ye transfer olan İsmail Saymaz’la ilgili Medyaradar önemli bir haber yayınladı.

İsmail Saymaz, geçtiğimiz hafta sonu Sözcü’nün Maslak’taki binasında görüldü.

Bunun, bir ‘ziyaret mi’ yoksa ‘transfer görüşmesi mi’ olup olmadığı merak konusuyken bir süredir Sözcü ile görüşmeler yürüttüğü de kulislerde konuşulan Saymaz’ın bu adımı ‘İş bitti, anlaşma sağlandı’ şeklinde yorumlanmıştı. Beklenen haber hem Saymaz'dan hem de Sözcü TV'den geldi.

HALK TV'DEN AYRILDIĞINI AÇIKLADI

Saymaz Twitter hesabından Halk Tv'ye veda ettiğini açıkladı. Saymaz şunları söyledi:

Bugün itibariyle Halk TV ile yollarımız ayrıldı. Yaklaşık 20 aydır omuz omuza çalıştığım Halk TV emekçilerine ve sevgili izleyicilerimize çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.

Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek Saymaz'ı transfer ettiklerini şu sözlerle duyurdu:

Sevgili arkadaşım, son dönemin en iyi muhabir/gazetecisi @ismailsaymaz aramıza hoşgeldin. Seninle daha da güçlü olacağımız kesin. @szctelevizyonu‘ndan gözünüzü alamayacaksınız…

HEM YORUMCU HEM YAZAR

Edinilen bilgilere göre Halk TV’den ayrılan olan İsmail Saymaz,  hem Sözcü gazetesinde köşe yazarlığı yapacak hem de Sözcü TV’de yorumcu olarak görev alacak.

İSMAİL SAYMAZ KİMDİR?

İsmail Saymaz, 11 Temmuz 1980 tarihinde Rize‘de bir işçi ailesinin çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Erzurumludur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Rize‘de okudu. İstanbul‘a geldikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okudu ve mezun oldu. yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitede yaptı.

İsmail Saymaz, daha 15 yaşında iken yerel radyolarda edebiyat programları yaptı. Daha sonra ise yerel televizyon kanallarındaki tartışma programlarına katıldı. Gazetecilik mesleğine de Rize’de iken başladı, daha sonra İstanbul ve Konya gibi şehirlerde bulunan yerel gazetelerde çalıştı. Ardında en son olarak 2002 yılında Radikal gazetesinde çalışmaya başladı.

İnsan hakkı ihlalleri ve düşünce özgürlüğü üzerine çeşitli haberler yaptı ve bu konularda kitaplar yazarak yayınladı.

Erzincan davası başta olmak üzere çeşitli haberleri nedeniyle yirmiye yakın davada yüz yılı aşkın hapis cezası istemiyle yargılandı. Gezi Parkı protestoları’nın yaşandığı dönemde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın darp edilme görüntülerini ortaya çıkarıp kamuoyu ile paylaştı.

2014 yılında Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından yılın “100 Basın Kahramanı” listesinde yer aldı.

17 Mart 2020 tarihinde Hürriyet'teki işinden ayrıldığını duyurdu. 7 Eylül 2020'de Sözcü Medya Grubu ile anlaştı. Saymaz, Ağustos 2021’de ise Halk TV’ye transfer olmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin