İsmail Küçükkaya için gerekçeli karar açıklandı!

Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi hakkındaki iddialarına ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
İsmail Küçükkaya için gerekçeli karar açıklandı!

Sözcü'nün haberine göre; sanık Fidel Okan ile İsmail Küçükkaya'nın ‘Kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan 11 ay 20'şer gün hapis cezalandırılmasına karar vermişti. Mahkeme, Küçükkaya ve Okan için ‘Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan ise 5'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti. Sanıkların sabıkalarının olmayışı ve bir daha bu suçları işlemeyecekleri gözönüne alındığında 16 ay 20'şer gün hapis cezası ertelenmişti.



MAHKEME: BİRBİRLERİNE SUÇ ATFINDA BULUNARAK HABER KAYNAĞI DEDİKLERİ GERÇEĞİN NE OLDUĞUNU AÇIKLAMADILAR…



Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan gerekçeli kararda mahkeme, sanıkların sözden başka yasal delil ibraz edemediklerini, haber kaynağı olarak bildirilen hususların gerçeği yansıttığını ispatlayıcı olmadığı, kesin olarak doğruluğu ispat edilemeyen bir konuda haber yapıldığını değerlendirerek, sanık Küçükkaya’nın yanlışını kabul ettiği, reyting amacıyla kişilerin onur ve haysiyeti düşünülmeden haber yapıldığı ve bu haberin doğruluğu belli olmadan habere geçirildiğinin açıkça saptandığını belirtti. Yapılan değerlendirmede, ”Sanık savunmaları atılı suçun işlenmesi yönünde toplumun her açıdan delil ve içerikte değildir. Birbirlerine suç atfında bulunarak haber kaynağı dedikleri gerçeğin ne olduğunu açıklamamışlar beyanları soyut kalmıştır ve beyanlarını doğrulayıcı kesin delil ibraz edememişlerdir.” belirtildi.



Yayınlanan haberin gerçek olması, hukuka uygun olması, kamunun ilgi ve yararına olması , küçültücü sözler içermemesi gerektiği bildirilen kararda, kişiler hakkında kullanılan sözleri aşağılayıcı asılsız iddiaya dayalı olup sözlerin hukukun temel prensiplerine aykırı olduğu geniş kitlelere ulaşacak olan bu haberlerin Türkiye Cumhuriyeti hükumetinin bir bakanı olan müştekiye sanık Fidel Okan'ın suça konu tiviti atması, İsmail Küçükkaya'nın da televizyondan yayınları hakaret içermekte olduğu ifade edildi.



Sanıkların eylemlerinin hukuka uygunluk sınırlarını aştığı tespitinde bulunulan kararda, ”Gerek sosyal medya gerek televizyonda T.C. devletini ve TBMM üyesi olan bir bakanı ve ailesini bir terör örgütü ile bağdaştırarak kesin olmayan bir konuda yayın yaparak ve bu konuda sosyal medyadan paylaşım yapmak sureti ile alenen aşağıladıkları yapılan özür dilemenin olayı suç olmaktan çıkarmayacağı açıktır.” ifadeleri kullanıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin