İslamcı yazardan şok çıkış: CHP kapatılsın!

TVnet’te Habere Bakış programına katılan Abdurrahman Dilipak, CHP ile ilgili şoke eden açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İslamcı yazardan şok çıkış: CHP kapatılsın!

TVnet’te Veyis Ateş’in hazırlayıp sunduğu Habere Bakış programına katılan Abdurrahman Dilipak, tartışma yaratacak açıklamalar yaptı.



Kılıçdaroğlu için “siyasi sakar, Pembe Panter, mazoşit” gibi ifadeler kullanan Dilipak “CHP kapatılması gereken bir partidir” dedi. Programda Dilipak aşağıdaki açıklamaları yaptı:



Veyis Ateş:  CHP kapatılsın dediniz mi?



Abdurrahman Dilipak:    Ah! Evet, Türkiye’de var olmayı hak etmeyen tek parti CHP’dir



Veyis Ateş:  Yani kapatılsın.



Abdurrahman Dilipak:  CHP adını değiştirsin. Yani cumhuriyet merkez bankası, cumhuriyet savcılığı, gibi bir cumhuriyet halk patisi istemiyorum. Kendi parti programını anayasanın temel ilkeleri haline getiren ve herkesin memuriyet adına bağlılık andı içmek zorunda olduğu bir parti olamaz, böyle banka yaratan bir parti olamaz. Kemalizm bir dinde desinler beni ilgilendirmiyor. Anıtkabir kabemiz desinler, beni ilgilendirmiyor.  Çünkü Türk’ün dini Kemalizimdir diye 46 sözcüğüne de yazmışlardı. Ne yaparlarsa yapsınlar, o onların bileceği iş.



Veyis Ateş: Biraz ağır değil mi? Yani o CHP hala Bu CHP mi? Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si çünkü artık.



Abdurrahman Dilipak:  Beni hiç ilgilendirmiyor. Yani şu anda adı bir defa Cumhuriyet, bir Cumhuriyetin, Cumhuriyet adına bir partisi varsa, diğer partilerin varlığına hakarettir bu. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi olamaz. İsim olarak CHP diye bir parti olamaz.  Yine CHP olsun. Cumhuriyetçi halk parti olsun, onu anlarım. Cumhuriyet Halk partisi olmaz. Ve böyle istisnai bir statüsü olan ayrıcalıklı bir siyasi parti de olamaz.  E tabi bu sadece CHP’nin yapacağı bir iş değil. CHP’nin ben bir normal partiyim demesi gerekiyor. Adını değiştirmesi gerekiyor. Ondan sonrada anayasanın başlangıç maddesi ve değişmesi teklif dahi edilemeyen maddesinin değiştirilmesi gerekiyor.



Veyis Ateş: Tabi isim tartışması üzerine gidersek böyle de, Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi biraz olsun yumuşatmadı mı, biraz olsun değiştirmedi mi? Mesela sezgin Tanrıkulu Baykal konuşurken salonu terk etmiş, Kılıçdaroğlu toplantıya katılmamış.



Abdurrahman Dilipak:  Evet. Kılıçdaroğlun’dan çok şey bekleniyordu. Ama bana kalırsa çizgi film kahramanı pembe panter gibi kalıyor. Ve çok şansız.



Veyis Ateş: Neden?



Abdurrahman Dilipak:  Ya ne bileyim, her yaptığı şey tersine dönüyor ve özgüveni çok fazla değil. Cesaret gösterilerinde hep böyle küreğin önüne basıp, alnına sopası çarpıyor, böyle bir duruma düşüyor. Birde hiç durmak bilmiyor. Yaramaz çocuklar çivi ile elektirikleri kurcalar ya, o da hep ortalıkta bir şeyleri patlatıyor. Kılıçdaroğlu Çizgi film kahramanına benziyor biraz. Bazen onun içinde üzülüyorum. Bu kadar olmamalı. Kendi de bundan zevk alıyor. Mazoşist mi dir acaba?



Veyis Ateş: Sanmıyorum.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin