İSKİ Örnektepe'de yıllardır boşa akan suyun kaynağını bulamadı. Göçük tehlikesi

İstanbul büyük bir susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya... Barajlardaki su oranı yüzde 33'ün altına indi. Önce İSKİ ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu su tasarrufu çağrısında bulundu. Ancak Beyoğlu'nun Örnektepe Mahallesi'nde iki apartman arasındaki su kaçağının yıllardır onarılamadığı belirtildi. Mahalleli ise göçük tehlikesine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel İSKİ Örnektepe'de yıllardır boşa akan suyun kaynağını bulamadı. Göçük tehlikesi

İstanbul'da kış aylarında beklenen kar bir türlü gelmedi, baharda yağışlar istenildiği kadar olmadı, yaz aylarında ise en sıcak ve kurak günler yaşandı. İstanbu barajları da alarm verdi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. İstanbul'un 2 aylık suyu kaldığı belirtildi.

İSKİ su tasarrufu için abonelerine ücretsiz musluk aparatı dağıtma kararı alırken İmamoğlu da, "Tüm İstanbullulara çağrı yapıyorum. Musluktan akan her damlanın çok kıymetli olduğunu bilerek kullanalım." çağrısında bulundu. Ancak Beyoğlu ilçesi Örnektepe Mahallesi'nde No:22 ile No:23 apartmanları arasında şelale gibi bir kaçağın olduğu ve 4-5 senedir bu kaçak suyun bulunamadığı ortaya çıktı.

Yıllardır boş yere akan su mahalleliyi tedirgin etti. Mahalleli defalarca İSKİ'ye başvurduklarını ancak İSKİ'nin su kaybını önleyemediğini dile getirdi. Görüntülerde kaçak suyun şelale gibi aktığı görüldü.


Mahalleli su kaçağının apartmanların temellerinde ve yolda bir göçüğe neden olmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Suyun yaz-kış 7 gün 24 saat aktığı ve temiz su olduğu belirtildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin