İŞID'in işgalinden önce Davutoğlu 'güvenlikte' demişti!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davuoğlu, bir gün önce Musul'daki Türk Konsolosluğu'nda "güvenlik için gerekli önlemler alındı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İŞID'in işgalinden önce Davutoğlu 'güvenlikte' demişti!

Irak’ın Musul kentini ele geçiren IŞİD militanları, Musul’daki Türk Konsolosluğu’nu da işgal etti. Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz dahil ikisi çocuk, 48 kişiyi rehin alan IŞİD, Özel Harekatçıları da rehin aldı.



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise bir gün önce Twitter hesabından, "Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı" ifadesine yer vermişti.



İşte Davutoğlu'nun mesajları:



Davutoğlu’nun attığı twitler şöyle: Son 48 saattir Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz.Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Musul ile Erbil Başkonsolosluklarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı. Musul'da görev yapan tüm konsolosluk çalışanlarımız ve emniyet görevlilerimize de vakur duruşları için teşekkür ediyorum. 28 vatandaşımızla ilgili olarak da bir çok kanaldan durumu takip ediyoruz. Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre vatandaşlarımızın sağlıkları iyi. Onları bir an önce ailelerine kavuşturmak için yoğun bir mesai içindeyiz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin