IŞİD'in gazeteci katliamına Cumhurbaşkanı'ndan kınama!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bir Fransız vatandaşının Cezayir'de IŞİD'e bağlı bir örgüt tarafından "başının kesilerek" öldürülmesini kınadı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'in gazeteci katliamına Cumhurbaşkanı'ndan kınama!

Cezayir'de Irak Şam İslam Devleti'ne bağlı bir örgüt olduğu belirtilen ve kendisini 'Halifenin askerleri' olarak tanımlayan bir örgüt, kaçırdığı Fransız turist Herve Gourdel'in başını keserek öldürdüğünü iddia ettiği bir videoyu internette yayımlanmıştı.



Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bir Fransız vatandaşının Cezayir'de IŞİD'e bağlı bir örgüt tarafından "başının kesilerek" öldürülmesini kınadı. Cezayir'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı bir örgüt olduğu belirtilen ve kendisini 'Halifenin Askerleri' olarak tanımlayan bir örgüt, kaçırdığı Fransız turist Herve Gourdel'in başını kesmişti. Cumhubaşkanı Hollande olayı "zalim ve korkakça" olarak niteledi ve "IŞİD'e yönelik saldırılarımız sürecek" dedi. İnternette yayımlanan ve "Fransız hükümetine kanlı bir mesaj" yazısıyla başlayan videoda yüzü maskeli militanlar önce Fransa'nın IŞİD'e karşı yürüttüğü hava operasyonlarının durdurulmaması nedeniyle Gourdel'in öldürüleceğini söyledi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin