IŞİD'in elinden kurtulan gazeteci ilk kez konuştu

IŞİD terör örgütü rehinelerinden Fransız gazeteci Nicolas Henin, militanların elinden kurtulmasının ardından ilk kez yaşadıklarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'in elinden kurtulan gazeteci ilk kez konuştu

Fransız gazeteci, İslam Devleti’nin (IŞİD) elinde tutsak olan Amerikalı yardım görevlisi Peter Kassig’in Müslümanlığı seçtiğini söyledi.



Militanların etkisi olmadı



IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 ay sonra geçen Nisan ayında Türkiye üzerinden Fransa’ya geri dönen Henin, BBC’den Paul Wood’a konuştu. Her gün işkenceye maruz kaldıklarını belirten gazeteci; tüm rehinelerin güneş ışığı girmeyen bir hücrede tutulduğunu anlattı. Çok nadir kendilerine yemek verilirken, hücredeki bir kova ise tuvaletleriydi. Hücrede günler geçmek bilmezken rehineler, buldukları kartondan bir kart oyunu geliştirmişti. Bazı rehinelerin Müslümanlığı seçtiğini belirten Henin, sadece ABD ordusundan ayrılmaya karar verdikten sonra yardım görevlisi olan Kassig’in adını verdi. Kassig, IŞİD’in son videosunda başı kesilecek sıradaki kişi olarak sunulmuştu.



Henin, dört ay boyunca aynı hücreyi paylaştığı Kassig’in kaçırıldıktan kısa bir süre sonra İslam’a geçerek adını Abdur Rahman olarak değiştirdiğini, beş vakit namaz kılıp oruç tuttuğunu söyledi. Henin, “Peter, bana İslam’ın ona esaret altındaki durumunun üstesinden gelmek için yardımcı olduğunu anlattı” dedi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin