IŞİD'e katılan şarkıcı kara listede

Almanya'da uzun yıllar rap şarkıcılığı yaptıktan sonra IŞİD'e katılan Berlin doğumlu rap şarkıcısı, ABD'nin terör listesine eklendi.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'e katılan şarkıcı kara listede

Almanya'da uzun yıllar rap şarkıcılığı yaptıktan sonra DAIŞ'e (IŞİD) katıldığı öğrenilen Berlin doğumlu rap şarkıcısı Denis Cuspert, Birleşmiş Milletler'in (BM) 'terör listesi'nden sonra şimdi de ABD'nin 'terör listesi'ne eklendi.



Deutsche Welle tarafından verilen habere göre, 39 yaşındaki Denis Cuspert'in, terör örgütü DAIŞ'in aktif bir üyesi olduğu belirtilen ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Cuspert, 'küresel terörist' olarak tanımlandı. Bakanlık açıklamasında Cuspert'in artık ABD ulusal güvenliği açısından ciddi bir risk olarak kabul edilmesi nedeniyle, ABD vatandaşları ve şirketlerine Cuspert ile ticarette bulunmalarının yasaklanacağı belirtildi. 



Açıklamada, DAIŞ'e katıldıktan sonra 'Ebu Talha El Almani' adını alan Cuspert'in 'terör örgütünün vahşi eylemlerinin reklamını yaptığı' belirtildi. Denis Cuspert, bir video kaydında bir kesik başı elinde tutarken görüntülenmişti.



1975 yılında Berlin'de dünyaya gelen Cuspert, Deso Dogg adıyla rap şarkıcılığı kariyerine 2002 yılında başladı. Alman gizli servisinin kayıtlarına göre 2010 yılında Berlin'deki El Nur Camii'ndeki bir grupla temas kurdu. ABD'ye 2012 yılında DAIŞ mensupları arasına katıldı.  (DİHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin