IŞİD yine medyanın merkezinde!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD yine medyanın merkezinde!

15 – 21 Eylül 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En'leri' 5 başlık altında sıralandı:



HAFTANIN GÜNDEMİ 'IŞID'



Geçen hafta, IŞID'in yeni infaz haberlerini takiben, hafta sonu sıcak bölgeden beklenen sevindirici bir haber geldi. Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve 48 görevlinin tam 101 gün sonra sonunda serbest bırakılması, IŞID'ı  3 bin 845 haber yine gündemin en tepesine çıkardı. 



659 haberle haftanın en çok konuşulan ikinci konusu ise Altın Koza Film Festivaliydi. Adana'da 21'incisi düzenlenen festivale birçok ünlü sima katılırken, festival ödülleri sahipleriyle buluştu.



Geçtiğimiz haftanın üçüncü ve dördüncü sıradaki gündem maddeleri Eğitim başlığı altından geldi.  Yeni  eğitim-öğretim yılının başlaması konulu 649 habere yer verilirken,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 40 bine yakın öğretmen ataması, 402 haberle diğer bir gündem maddesiydi.



(TÜİK) Türkiye İstatsitik Kurumu'nun, Haziran ayı işsizlik oranları açıklamalarında yer alan, kayıtsız olarak çalışan kadınların 4 milyonu aşmış olması, gündemimizin beşinci sırasında yer alan bir diğer konuydu.  



HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Katar'a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2.927 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. Başbakan Davutoğlu ise 2.905 haber ile şimdiye kadar Erdoğan'a en çok yaklaşan siyasetçi olarak raporlandı. Siyasetçiler sıralamasında üçüncü sırayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alırken, yeni eğitim – öğretim dönemi ve öğretmen atamalarıyla gündemde olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dördüncü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik beşinci oldu.



HAFTANIN ÜNLÜSÜ 'SEDA SAYAN'



İki eşini öldüren katili programına konuk ederek şimşekleri üzerine çeken  Seda Sayan,  248 haberle geçtiğimiz hafta da birinciliği kaptırmadı. Konserlerine hız kesmeden devam eden Sezen Aksu, 170 haberle ikinci olurken, Cem Yılmaz, yeni filmi 'Pek Yakında' ile gündemde yer aldı. Medyatik ünlüler listesinin dördüncü sırasında Mustafa Ceceli yer alırken,  Cannes ödüllü Nuri Bilge Ceylan beşinci sıradaki isim oldu. 



HAFTANIN SPOR ADAMI 'PRANDELLİ'



Galatasaray'ın Teknik Direktörü Cesare Prandelli 590 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Trabzonspor'un Teknik Direktörü Halilhodzic ise 486 haberle haftanın en medyatik ikinci spor adamı oldu. Galatasaray Spor Kulübü başkanı Ünal Aysal,  430 haberle üçüncü sırada yer alırken, Aysal'ı 417 haberle Fatih Terim ve 275 haberle Aziz Yıldırım takip etti.



HAFTANIN SPORCUSU 'CONSTANT'



Trabzonspor'da forma giyen Kevin Constant 486 haberle geçen haftanın en çok konuşulan futbolcusuydu. Beşiktaş'ın Senegalli Futbolcusu Demba Ba, haftanın en medyatik ikinci sporcusu olarak 384 haberde yer aldı.  Üçüncü sırada, Portekiz Ligi'nde gol kralı olan ve Trabzonspor forması giyen Oscar Cardoza 383 haberle yer alırken, Galatasaray'ın Hollanda'lı futbolcusu Wesley Sneijder 354 haberle dördüncü sıradaydı. Beşiktaş'lı futbolcu Jose Sosa ise 349 haberle PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin sporcular bölümüne beşinci sırada yer aldı.



IŞİD yine medyanın merkezinde!



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin