İşi işte bırakmayanların cinsel performansı düşüyor! Dikkat. Cinsel hayatı olumsuz etkileyen alışkanlıklar

Cinsel hayatınız olmasını istediğiniz gibi gitmiyorsa bunun pek çok farklı nedeni olabilir. Üstelik bu nedenlerin çoğu aklınıza bile gelmeyebilir. Bilim insanlarına göre günlük alışkanlıklarınız seks hayatınızı birebir etkiliyor. Mesela fazla stres ve az uyku gibi cinsel dürtünün azalmasına katkıda bulunan pek çok neden var. İşte o nedenlerden 7'si...

Google Haberlere Abone ol
İşi işte bırakmayanların cinsel performansı düşüyor! Dikkat. Cinsel hayatı olumsuz etkileyen alışkanlıklar

1. Telefona çok bakmak

Instagram, Twitter ve TikTok’ta saatler geçirmek, zevk alma yeteneğinize zarar verebilir. Akılsızca sosyal medyada takılmak vücudunuzla bağlantılı hissetmenizi zorlaştırır ve beyninizi uyuşturur. Ayrıca dünyaya çok fazla zaman ayırmak yüz yüze bağlantı kurma yeteneğinizi köreltebilir.

2. Sürekli oturmak

Masa başı bir işiniz varsa, muhtemelen gününüzün çoğunu oturarak geçiriyorsunuz. Hareketsiz olmak fiziksel sağlığımızı etkiler ve kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi olumsuz sağlık sorunlarına neden olur. Ama aynı zamanda cinsel dürtü ve arzumuzu da etkiler. Özellikle halsiz veya yorgun hissetmemize neden olur, libidomuzu düşürür.

İşi işte bırakmayanların cinsel performansı düşüyor! Dikkat. Cinsel hayatı olumsuz etkileyen alışkanlıklar

3. Bütün gece çalışmak veya iş hakkında düşünmek

Bütün gece kendinizi e-postaları kontrol ederken buluyor ya da partnerinizle birlikteyken iş hakkında konuşmaktan kendinizi alamıyorsanız, cinsel hayatınızın bu durumdan etkilenmesi çok normal. Çalışma saatleri ile eğlence zamanı arasında geçiş yapmak bazen zorlayıcı olabilir, özellikle de evden çalışıyorsanız. Zihniniz zevke açık değilse veya işe odaklanmışsa, bedeninizle bağ kurmanız neredeyse imkansız bir hale gelir.

4. Seks hakkında düşünmek için yatma saatini beklemek


Pek çok insan, yapılacaklar listesini tamamlayıp gece için kendini toparlayana kadar cinselliği düşünmez. Ya da sadece havaya gireceğini umar, ancak bu durum cinsel ilişkiyi bir ev işi haline getirir. Onun yerine günlük hayatta kendinizi zevke hazırlamaya çalışın, böylece seks zamanı geldiğinde kendinizi çok daha istekli bulacaksınız.

İşi işte bırakmayanların cinsel performansı düşüyor! Dikkat. Cinsel hayatı olumsuz etkileyen alışkanlıklar - Resim : 2

5. Yeterince su içmemek


Muhtemelen susuzluğun cinsel hayatınızı etkileyebileceğini bilmiyordunuz. Vücudunuzda yeterince su bulunması uyarılma, orgazm ve zevkin ayrılmaz bir parçası, çünkü uyarılma dediğimiz şey aslında kan akışı ve dolaşımdan ibaret. Bu yüzden de vücuttaki aktif kullanılabilir su miktarından doğrudan etkileniyor.

6. Çok fazla alkol tüketmek


Düzenli olarak, özellikle büyük miktarlarda alkol tüketmek, vajinal kuruluk veya sertleşememe gibi cinsel performansların bozulmasına neden olabilir. Ayrıca alkol vücutta dehidrasyona neden olduğu için yukarıda bahsettiğimiz madde ile de doğrudan ilgilidir.

7. Bazı ilaçlar

Depresyon, anksiyete, yüksek tansiyon ve kanser gibi durumları tedavi etmek için kullanılanlar da dahil olmak üzere bazı ilaçlar kişinin libidosunu düşürebilir. Eğer durumun bu olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz, ancak kendi kendinize ilacı bırakmaya kalkmayın!

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin