İşe yeni başlayanlar müjde: Bakanlık ödeme yapacak! İşe Başlama Yardımı ödemeleri artırıldı 4 bin 471 lira destek verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım sayesinde yeni işe başlamış kişilere 4 bin 471 lira ek ücret ödemesi yapılıyor.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcıları için bir kez ödenen ve geçen yıl 2 bin 157 lira olan "İşe Başlama Yardımı"nın bu yıl 4 bin 471 lira olarak ödeneceğini bildirdi. Peki bu yardıma başvurular nereden yapılıyor?

Google Haberlere Abone ol
İşe yeni başlayanlar müjde: Bakanlık ödeme yapacak! İşe Başlama Yardımı ödemeleri artırıldı 4 bin 471 lira destek verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, sosyal yardım yararlanıcılarını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından verilen mesleki eğitim, istihdam ve Toplum Yararına Programdan (TYP) faydalandırmaya devam ettiklerini bildirdi.

AYDA BİR YILDA AZAMİ ÜÇ KEZ YAPILIYOR 

Çalışabilir durumdaki sosyal yardım faydalanıcılarını 2010'dan bu yana işe yönlendirdiklerini belirten Göktaş, 2022'de 140 bin 131 kişiyi İŞKUR'a yönlendirdiklerini, bu kişilere aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10'una kadar "İşe Yönlendirme Yardımı" yaptıklarını bildirdi.

Göktaş, "İşe Yönlendirme Yardımı"nın, sosyal yardım yararlanıcılarının İŞKUR tarafından işe yönlendirilmesi halinde iş görüşmesine gidiş ve başvuru/kabul aşamasındaki giderleri için ayda bir, yıl içerisinde azami 3 kez olmak üzere ödendiğini kaydetti.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI 

Bunun yanı sıra "İşe Başlama Yardımı" kapsamında da destekler verdiklerini belirten Göktaş, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl 2 bin 157 lira olan desteğimizi bu yıl 4 bin 471 lira olarak vereceğiz. İŞKUR tarafından işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri halinde özel sektör işverenlerinin ödemekle yükümlü olduğu sigorta primlerini bir yıl boyunca biz karşılıyoruz."

Bakan Göktaş, İşe Yönlendirme ve İşe Başlama yardımlarından faydalananların 12 ay boyunca şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımlarının kesilmediğini, bu kişilere eğitim ve gıda yardımlarında da öncelik tanıdıklarını bildirdi.

Yeni işe başlayan kişilerin giysi, bakım ve diğer ihtiyaçlarını karşılaması için verilen yardım sayesinde birçok kişi işe başlarken sorun yaşamıyor.

İşe Başlama Yardımından Kimler Faydalanabilir?

3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcıları yardımdan faydalanabilmektedir.

Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde yapılan incelemede, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen sosyal yardım yararlanıcıları 60 gün içerisinde yararlanabilir.

Yardım İçin Nereden Başvuru Yapılıyor?

İşe başlama yardımı kaymakamlıklar üzerinden veya e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Yarımdan faydalanmak isteyen kişilerin sosyal yardım yararlanıcılarından olması gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlar için kişiler T.C. kimlik kartlarını yanında getirmesi gerekmektedir. Başvuru sonrasında bakanlık tarafından değerlendirmeye alınan vatandaşlar, sonrasında olumlu veya olumsuz olarak bilgilendirilmektedir. Değerlendirme sonucuna e-devlet üzerinden kolaylıkla bakılabilmektedir.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin