İşçiler meydanlardan 1 Mayıs mesajını böyle verecek

Ekonomik krizin altında ezilen milyonlarca işçi bugün meydanlara inecek.

Google Haberlere Abone ol
İşçiler meydanlardan 1 Mayıs mesajını böyle verecek

Milyonlarca işçi ve memuru temsil eden sendikalar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları için bugün meydanlara iniyor. Sendikaların 1 Mayıs gündemi ise seçimlerin hemen ardından gündeme getirilen Kıdem Tazminatı Fonu ile zorunlu bireysel emeklilik sistemi (BES) oldu. Sendikalar, meydanlardan iktidara “Kıdemime dokunma” mesajı verecekler.



EN ÖNEMLİ KONU KIDEM



1 Mayıs kutlamaları adeta Türkiye'nin dört bir yanına dağıldı. 1 Mayıs'ı Türk-İş Kocaeli'de, Hak-İş ve Memur-Sen Şanlıurfa'da, DİSK ve KESK İstanbul Bakırköy'de, Türkiye Kamu-Sen ise Samsun'da kutlayacak. Ayrıca başta Ankara ve İzmir olmak üzere yurdun bir çok ilinde de mitingler düzenlenecek.



Bu yılki 1 Mayıs mitinglerinin en önemli konusu ise kıdem tazminatı olacak. Türk-İş, kıdem tazminatı fonuna karşı işçilerin tepkisini iktidara daha iyi aktarabilmek için işçilerin en yoğun olduğu Kocaeli'ni tercih etti. Türk-İş, meydanlardan “kırmızı çizgimiz” dediği kıdem tazminatı fonuna yönelik tepkilerini dile getirirken ayrıca zorunlu BES ve işçilerin maaşlarının düşmesine yol açan yüksek vergileri gündeme getirecek.



Kaslowski: Emeğe saygı demokrasinin esası



Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, 1 Mayıs kutlamalarının “özgürce ve güven içinde” yaşanmasının, ifade özgürlüğü ve demokrasinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Kaslowski'nin mesajında “Emeğe ve çalışan haklarına saygı çağdaş bir demokraside esastır. AB standartlarında çalışma hayatı, ülkemizin küresel rekabet gücünü artırır” ifadelerine yer verildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin