İşçiler iş sözleşmesi talebiyle greve çıkmış grev sonrası ise işten çıkarılmıştı. O işçiler Bakırköy Belediyesi önünde bir araya geldi

Çok sayıda işçi İstanbul'da Bakırköy Belediyesi önünde eylem yaptı. İşçiler iş sözleşmesi talebiyle greve çıkmış ve grev sonrası ise işten çıkarılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
İşçiler iş sözleşmesi talebiyle greve çıkmış grev sonrası ise işten çıkarılmıştı. O işçiler  Bakırköy Belediyesi önünde bir araya geldi

2021 yılında toplu iş sözleşmesi talebiyle greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçileri sözleşmenin imzalanmasıyla işbaşı yaptı.

Sonlanan grevin ardından işçilerden bazıları işten çıkarıldı. İşini son verilen işçilerin işe dönüş için başlattıkları hukuki süreç devam ederken bugün 10 kişilik grup belediye önünde toplanarak hem protesto hem de basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını Yılmaz Şutanrıkulu okudu.

Yılmaz Şutanrıkulu, “Biz 2021 yılında greve çıktık yüz gün grevde kaldık. Belediye-İş sendikasına güvenerek greve çıktık. Sendika başkanı Nihat Yurdakul grevi sonlandırdı, istemediğimiz rakamlarla bitirdi. Grevden kısa bir zaman sonra da belediye başkanı hak arayan, sesi çıkan arkadaşları 1 hafta sonra işten çıkardılar. Biz 25-30 senedir belediyede çalışan kadrolu işçilerdik. Hiçbir gerekçe göstermeden iş akdimizi feshetti. En ufak bir disiplin suçumuz yok. Bunun karşılığında biz sesimizi Türkiye'ye, Bakırköy halkına duyurmak için böyle bir basın açıklamasını uygun gördük" dedi. 

Kaynak: DHA
Etiketler işçi bakırköy
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin