İşadamından Akşam ve Güneş'e yalanlama: Allah ıslah etsin

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı, hakkında çıkan iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
İşadamından Akşam ve Güneş'e yalanlama: Allah ıslah etsin

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Akşam ve Güneş gazetelerinde bugün çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.



Akşam ve Güneş'in manşetlerine taşınan haberlerde, Akın İpek'in şirketlerinin finans hareketlerinin şüpheli olduğu ve son 10 yılda yurt dışına milyarlarca lira çıkarıldığı iddia ediliyordu.



Akın İpek, gazetelerde yer alan iddiaları şu açıklamasıyla yalanladı:



“Tamamen zır cahil olmayan, ekonomiyi biraz bilen biri dahi bahsettiği rakamların tamamen yalan, uydurma ve imkansız olduğunu anlar." dedi. Akşam ve Güneş gazetelerindeki üslubun Sabah ve Takvim gazetelerine çok benzediğini dile getirerek,"Sadece kara propaganda için uydurulmuş tamamen yalan ve cahilce bir haber. Allah ıslah etsin” ifadelerini kullandı. Akşam ve Güneş gazeteleri bugün manşetten yayınladıkları yalan ve iftira haberlerinde, Akın İpek'in şirketlerinin finans hareketlerinin şüpheli olduğunu iddia ederek, son 10 yılda milyarlarca liranın yurtdışına kaçırıldığı iftirasını atmıştı.



Akın İpek tarafından yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:



Akşam ve Güneş gazeteleri bugün tamamen deli saçması, yalan bir haber yapmış.



Tamamen zır cahil olmayan, ekonomiyi biraz bilen biri dahi bahsettiği rakamların tamamen yalan, uydurma ve imkansız olduğunu anlar.



Sadece son iki ya da on yılda değil hiçbir zaman, sadece Koza Altın değil grubumuzdaki şirketlerin hiçbirinin yasal ve kaynağı belli olmayan kayıt dışı bir kuruşu bile olmamıştır.



Grubumuzdaki tüm şirketlerin her kuruşunun nereye harcandığı da bellidir, kayıtlıdır.



Zaten bankadan geçen resmi kayıtlarda olan paraların nereye harcandığı da görülür.



Kendi grup şirketlerimiz dışında hiçbir yere hiçbir para transferi olmadığı gibi, kendi ortaklarımız ve şirketlerimiz dışında hiçbir para kaynağımız da yoktur.



Yurtdışından bilinmeyen bir finansör olsa, şirketleri neden halka açıp daha sıkı bir denetime girelim.



Güneş Gazetesi ve grubu, kara paranın kaydı ve menşei belli olmayan para olduğunu, o yüzden sadece kutularda ve kasalarda saklanabileceğini bilir.



Kara para resmi banka transferi yerine çantalarda, araçlarla nakten taşınan paradır.



Banka sisteminde olan ve banka sisteminde hareket eden paranın kara para olup olmadığı zaten ilgili ulusal ve uluslararası denetim kurumlarınca bilinir, takip edilir.



Grup şirketlerimdeki değer artışının temel kaynağı, dünya metal ve altın fiyatlarının artması ve çalışmaktır. Bunu biraz bilanço okuyabilen herkes görür.



Grubumuzdaki şirketlerin paralarının tamamı Türkiye'de faaliyet gösteren BDDK tarafından denetlenen bankalardadır. Değil milyar dolar, bir kuruş dahi resmi olmayan para hareketi yoktur. Bunun imkansız olduğunu bütün resmi kurumlar bilir ve uluslararası denetim raporlarında görülür.



Bu açıklamayı, Güneş Gazetesi'nin hakkımdaki deli saçması haberine cevap olarak yapmıyorum. Çok az bir ihtimal de olsa, ortada zır cahil insanlar olabilir ve bu cahilce uydurma yalana bile inanabilirler diye not düşme ihtiyacı hissettim.



Akşam ve Güneş gazetelerindeki üslup Sabah ve Takvim gazetelerine çok benziyor.



Sadece kara propaganda için uydurulmuş tamamen yalan ve cahilce bir haber...



Allah ıslah etsin..."



İşte, gazetelerin bugünkü manşetleri:



İşadamından Akşam ve Güneş'e yalanlama: Allah ıslah etsin



İşadamından Akşam ve Güneş'e yalanlama: Allah ıslah etsin - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin