Irkçı ifadeler içeren film yayından kaldırıldı

Dijital platform HBO Max, Rüzgar Gibi Geçti adlı filmi ırkçı ifadeler nedeniyle yayından kaldırdı. Yapılan açıklamada, "Bu tasvirler WarnerMedia’nın değerlerine aykırı" denildi.

Google Haberlere Abone ol
Irkçı ifadeler içeren film yayından kaldırıldı

Dijital platform HBO Max, platformda yayınlanan Rüzgar Gibi Geçti (Gone With The Wind) filmini, içerisinde bulunan kölelik tasvirleri nedeniyle yayın platformunun listesinden çıkarttı.

BBC'de yer alan habere göre; HBO Max, 1939 filminin "zamanının bir ürünü" olduğunu ve "o zaman yanlış olan ve bugün yanlış olan" "etnik ve ırksal önyargıları" tasvir ettiğini söyledi.

Açıklamada, “Rüzgar Gibi Geçti, kendi zamanının bir ürünü ve maalesef ki o zamanların Amerikan toplumunda yaygın olan etnik ve ırksal yargılamalara sahip. Bu ırkçı tasvirler o zamanlar yanlıştı, günümüzde de yanlış. Açıklama yapmadan bu başlığı yukarıda tutmamızın ve tasvirleri kınamakla yetinmemizin sorumsuzca olacağını düşündük. Bu tasvirler kesinlikle WarnerMedia’nın değerlerinin karşısında” ifadeleri yer aldı.

Aynı isimli romandan uyarlanan 1939 tarihli filmin yayından kaldırılmasının sebebi, siyah karakterlere yaklaşımı nedeniyle ırkçılıkla eleştirilmesi. 1939 yapımı film, Georgia’nın kırsal kesiminde dönemin ırkçılığını içeren birçok durumu tasvir ediyor.

Vivien Leigh ve Clark Gable'ın başrolleri paylaştığı 1939 yapımı filmde siyah kölelerle beyaz efendileri arasındaki ilişkilerin tasviri uzun süre eleştirilmişti.

Filmin uyarlandığı Pulitzer ödüllü romanda, siyah-beyaz eşitliğine karşı çıkan ırkçı Klu Klux Klan örgütü "trajik bir gereklilik" diye tanımlanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin