İrfan Şahin sektöre Tutsak'la döndü!

MedyaTava editörü Ömer Üst, Kanal D'nin merakla beklenen dizisini kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
İrfan Şahin sektöre Tutsak'la döndü!

Doğan TV Holding CEO’luğu görevinden 2015 yılında ayrılan İrfan Şahin, bir yıl Amerika’da yaşadıktan sektöre, yapımcı olarak geri döndü. 1441 Yapım isimli şirketi ile Kanal D’ye iki dizi hazırlayan deneyimli televizyoncunun ilk işi Tutsak, dün akşam yayınlanan ilk bölümüyle ekran macerasına başladı. Şahin’in diğer dizisi ise Hayati ve Diğerleri’nin çekimleri devam ediyor.



Sektöre hareket getirecek



Tutsak, kendi adıma merakla beklediğim bir projeydi. İlk tanıtımından itibaren de bu merak katlanarak arttı. Gerilim türündeki dizinin televizyonlara yeni bir soluk getirdiğini söylemek lazım. Birbirine benzeyen çok fazla projenin arasında Tutsak, sektöre de hareket getirebilir.



Gülper Özdemir’e tam not



Öldürülen, dövülen, eziyet edilen, minibüste ve otobüste şort giydiği için, mini etek giydiği için darp edilen kadınların sayılarının son yıllarda ne kadar yükseldiği, hepimizin malumu. Tutsak da, istemediği bir adamla zorla evlendirilen ve kocası tarafından eziyet edilen Elif’in (Gülper Özdemir) hikayesini anlatıyor bize. Son olarak Kara Yazı’da izlediğimiz Gülper Özdemir’in adı Ateşböceği dizisi için geçmişti. Anlaşma sağlanamadı ve Tutsak’la karşımıza çıktı Özdemir. İyi de oldu. İlk başrol deneyiminde çok iyi bir performans sergiledi.



Ailesi öldürülen Elif, bunu yapan kişinin amcası Mehmet (Mehmet Gürhan) olduğunu söylese de kimseye inandıramıyor. Ortada bir kanıt da olmayınca, Elif’i ailesini öldürmek suçladığı amcasına veriyorlar. Hayatı tam da burada zindana dönmeye başlıyor. Ailesinin celladıyla aynı evde yaşamaya başlayan Elif’e türlü eziyetler yapılmaya başlıyor. Sonunda da kendisinden 30 yaş büyük bir adamla evlendiriyorlar. Daha doğrusu satıyorlar. Kocasının evinde de eziyet katlanarak devam ediyor. Bu hikayenin benzerlerini defalarca haber bültenlerinde, gazetelerde gördük ve okuduk.



Tutsak, aslında bildiğimiz bir hikayeyi anlatıyor bize. Ama slogan repliklerle ya da bunu gözümüze sokarak değil, üstünde çok çalışılmış olduğu belli bir senaryonun içinde yapıyor.



Kenan karakterine hayat veren Pamir Pekin’in performansından da bahsetmek lazım. Birçok dizide izlediğimiz Pekin, başarılı performanslarıyla dikkat çeken bir oyuncuydu zaten. Ancak, Tutsak’taki performansına ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Başrollerin arasında en deneyimli isim olan Pamir Pekin, diziyi sırtlayabileceğinin mesajını ilk bölümden vermiş oldu.



Ne kadar izlendi?



Salı günü ekrana gelen Tutsak’ın rakipleri atv’nin fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Star’ın yaza damga vuran dizisi Dolunay olunca, reytinglerde ne yapacağı da merak konusu olmuştu. Total’de 3.27 ile 5, AB’de 4.07 ile 4 ve ABC1’de de 4.00 reytingle 4’üncü oldu. İlk bölüm için, rakiplerini de düşününce Tutsak için iyi bir başlangıç yaptı diyebiliriz.



Ömer ÜST

omerust@outlook.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin