İrem Derici: Başlarım aşkına meşkine!

Ünlü şarkıcı, Vatan Gazetesi'nden Melis Güvenç'e röportaj verdi.

Google Haberlere Abone ol
İrem Derici: Başlarım aşkına meşkine!

Yıllarca 'sahiplenilmek isteyen köpek yavrusu' gibi gezdiğini belirten 31 yaşındaki popçu İrem Derici, "Şu dönemde tek istediğim akıl sağlığı. Artık bir ilişkide kimseye muhtaç gibi görünmek istemiyorum" dedi.



Melis GÜVENÇ / VATAN



Beyonce’un yan sanayisi ancak olurum



Nelere karşı fikrin ve tavrın değişti?



Artık evrene ne yollarsan, o geriye geliyor hikayelerine inanmıyorum. Ne yaparsan yap herşey olacağına varıyor. Bu yüzden emin olun kimse mükemmel bir hayat yaşamıyor. Herkes, zengini, fakiri acı çekiyor. Herkesin kendine göre bir derdi, sıkıntısı var. Bu yüzden sosyal medyaya bakıpta çılgına dönmeye gerek yok. Ben geçen yaz 32 diş kahkaha atarken fotoğraf paylaşırken evde litlelerce ağlıyordum. Aslında herkes aynı. Kimse kendini herkes mutlu, ben neden mutsuzum diye yıpratmasın yani.



Profesyonel bir yardım aldın mı, terapiye gittin mi?



Gittim tabi ki, hatta terapistern çıkmadım. Mutsuz olmaya hiçbir sebebin yokken işin içinden çıkamıyorsun ve boğuluyorsun o noktada kimsenin elinden bir şey gelmedi. Boğazımdaki elleri, sırtımdaki danaları, göğsümdeki filleri kimselere anlatmadım. Doktora gittim evet, ilaç da kullandım. Ne var ayıp bir şey mi? İshalden ne farkı var, benim de beynim ishal oldu. Bana öyle bir faydası oldu ki kendime birçok şeyi itiraf ettim. Kendimi iyileştirdim. Terapistlerin bile terapist gördüğü bir dönemde bıraksınlar da ben de bir doktora görüneyim.



Peki ya aşk?



Sakinlik sükunet benim için şu an ön planda. Başlarım aşkına meşkine. Konserlerimde gördüğüm sevgi seli bana yetiyor şu an. Tek istediğim akıl sağlığı şu dönemde. Her şeyi tam anlamıyla çözmüş değilim ama artık bir ilişkide kimseye muhtaç gibi görünmek istemiyorum. 'Erkek gibi bir kız' diyorlar bana. Ama aslında sahiplenilmek isteyen köpek yavrusu gibi gezdim yıllarca. İşte bunu yenebildim. Artık kimseye muhtaçlığım yok.



Bu durum sadece aşkla mı sınırlı?



Hayır müzik için de geçerli. Ben yıllardır babamın boyunduruğu altındaydım. Sayesinde çok başarılı işler yaptım ama ben hayatın ekşi yanını da bilen biriyim. Fakat bütün şarkılarım pembe ama ben simsiyahım. Bağlarımı kopardım, 'kendi istediğimi, bildiğimi yapacağım' dedim.



Kendinde değiştirmeye çalıştığın şeyler var mı?



Bundan sonra akıl sağlığıma mukayet olarak yaşayacağım. Altı yıldır duruşumda ve söylemlerimde değişen hiçbir şey olmadı 66 yıl sonra da olmayacak. İsteyen 'pis ağızlı', isteyen 'dobra' desin, bunların hiçbiri bende değişmeyecek. Değişen tek şey tipim olur. Sıkıldıkça kendimi değiştiririm estetik ile.



'Ne istediğimi hala bilmiyorum'



30'lar bence neyi istediğini anlama dönemi. Ama ben hala neyi nasıl istediğimi bilmiyorum. 40'larımı hevesle bekliyorum. Saçmalamak için son 9 yılım. İnşallah 70'leri de görürüz.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin