İran'ın dini lideri Hamaney, Gazze'yi vuran İsrail'e uyarı: Saldırılar durmazsa 'direniş güçlerini' kimse durduramaz

İran'nin dini Hamaney, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu "direniş güçleri" olarak adlandırdığı grupları kimsenin kimsenin durduramayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İran'ın dini lideri Hamaney, Gazze'yi vuran İsrail'e uyarı: Saldırılar durmazsa 'direniş güçlerini' kimse durduramaz

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de düzenlediği saldırının ardından başlayan İsrail-Filistin çatışmasında 11. gününde. 

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'den Gazze'de sivilleri hedef alan İsrail'e sert uyarı. 

"DİRENİŞ GRUPLARINI KİMSE DURDURAMAZ" 

İran devlet televizyonuna göre, Hamaney, başkent Tahran'daki bir toplantıda İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu direniş güçleri olarak adlandırılan grupları kimsenin durduramayacağını" söyledi.

İsrail'in Gazze'de dünyanın gözleri önünde Filistinlilere karşı soykırım yaptığını dile getiren Hamaney, "Bazı yabancı yetkililer, Filistinlilerin neden sivilleri öldürdüğünü söylüyor. Yerleşim yerlerinde yaşayanlar sivil değil. Hepsi silahlı." dedi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken Lübnan'ın güneyinde 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ile İsrail ordusu arasında karşılıklı çatışmalar yaşanıyor. Şu ana kadar kontrollü devam eden çatışmalarda 3 İsrail askeri ölürken, 3 sivil, 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihat Hareketi üyesi hayatını kaybetti.​​​​​​​ 

İran; Lübnan Hizbullahı, Suriye'deki milisler, Irak'ta desteklediği silahlı gruplar ve Yemen'deki Husileri "direniş güçleri" olarak adlandırıyor.

Kaynak: A.A
Etiketler Hamaney israil iran gazze
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin