İran'da kız çocuklarının okula gitmesini istemeyenler çocukları zehirlemeye başladı! Yetkili isim olayları doğruladı

İran Eğitim Bakan Yardımcısı Younes Panahi, bazı aşırılık yanlılarının okulların kapatılmasını istediği için öğrencileri kasten zehirlemiş olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İran'da kız çocuklarının okula gitmesini istemeyenler çocukları zehirlemeye başladı! Yetkili isim olayları doğruladı

İran'da son zamanlarda gizemli bir hastalık dalgası baş gösterdi. Birkaç aydır okullarda yüzlerce kız çocuğu, bu hastalığa yakalandı. Öğrencilerin çoğu mide bulantısı, kusma, bağ aşrısı ve nefes alma güçlüğü gibi şikayetlerle hastane kaldırıldı. Zehirlenme olduğu düşünülen hastalık ilk olarak Tahran'da rastlandı ardından da komşu şehirlere sıçradı.

İran Eğitim Bakan Yardımcısı Younes Panahi, konuya ilişkin açıklamada, bazı aşırılık yanlılarının okulların kapatılmasını istediği için öğrencileri kasten zehirlemiş olabileceğini söyledi. Panahi'ye göre öğrenciler muhtemelen "kimyasal bileşikler" kullanılarak zehirlendi. Panahi, düzenlediği basın toplantısında, "Bazı kişilerin başta kız okulları olmak üzere tüm okulların kapatılmasını istediğini saptadık" diye konuştu:

''Öğrencileri zehirlemek için kullanılan kimyasal bileşiklerin savaş kimyasalları olmadığı, zehirlenen öğrencilerin ileri tedaviye ihtiyaç duymadığı ve kullanılan maddelerin büyük bir yüzdesinin tedavi edilebilir olduğu tespit edildi.''

KIZLARIN OKULA GİTMESİNİ İSTEMEYEN FANATİKLERİN İŞİ

Yerel basındaki haberlerde, bunun kızların okula gitmesini engellemek isteyen fanatiklerin işi olabileceği yazıldı. Öte yandan bu hastalıklar 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin polis nezareti sırasında ölümü üzerine başlayan protestolar sırasında ortaya çıktı. Vakaların çoğunluğu, İran İslam Devrimi'nin temellerinin atıldığı ve başladığı yer olarak bilinen Kum'da görüldü. Vakaların Tahran, Erdebil ve Boroujerd de dahil olmak üzere 4 şehirde en az 14 okulu etkilediği bildirildi.

En son olaylardan biri, 22 Şubat'ta Kum'da kayda geçmiş ve 15 kız öğrenci hastaneye kaldırılmıştı. Yerel basına göre, öğrencilerin durumu şu anda stabil. Luristan kendinin vali yardımcısı Majid Monemi de dün yaptığı açıklamada, İran'ın batısındaki Borujerd'de bir lisede okuyan 50 kız çocuğunun tekrar zehirlendiğini duyurdu.

İran'da kız çocuklarının okula gitmesini istemeyenler çocukları zehirlemeye başladı! Yetkili isim olayları doğruladı

AİLELER ENDİŞELİ

Rahatsızlanan öğrencilerin ebeveynleri de eğitim görevlileri ve öğretmenlerle karşı karşıya gelmişti. 14 Şubat'ta Kum'daki ebeveynler, yetkililerden "açıklama talep etmek" için valilik önünde toplanmıştı.

Son günlerde de aileler, birçok kız çocuğunun dersleri kaçırmasından endişeli. Reform yanlısı Shargh gazetesi, Kum'daki birçok okulun "gayri resmi olarak" kapatıldığını yazdı. Bazı aileler derslerin çevrimiçi yapılmasını talep ediyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin