İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor

Dünyada fotoğrafçılık ve foto muhabirlik alanında görülen toplumsal cinsiyet eşitsizliği kaynaklı boşlukların kapatılmasını hedefleyen Female Gaze (Kadın Bakışı) projesine katılan İranlı genç fotoğraf sanatçısı Aida Teimourlouie, MedyaTava’dan Gizem Ertürk’e konuştu. İran'da gençlerin çok yoğun bir şekilde metal müzik dinlediğini söyleyen Teimourlouie, bu durumu ülkedeki baskı atmosferine karşı gençlerin bir tepkisi olarak yorumluyor.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor

GİZEM ERTÜRK / MEDYATAVA

212 Photography Istanbul, dördüncü yılında dünyada fotoğrafçılık ve foto muhabirlik alanında görülen toplumsal cinsiyet eşitsizliği kaynaklı boşlukların kapatılmasını hedefleyen Female Gaze (Kadın Bakışı) projesi ile sürüyor.

İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor

Proje kapsamında geçtiğimiz akşam 212 Studio’da kadın fotoğrafçıların da katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor - Resim : 2

Workshop’a katılma hakkı elde eden İranlı genç fotoğraf sanatçısı Aida Teimourlouie, MedyaTava’dan Gizem Ertürk’e konuştu.

 Umarım gelecekte Ortadoğu’da yaşayan insanlar tüm duygularını özgürce yaşayabilir, sokakta korkusuzca yürüyebilirler, dedi. Kimsenin yorumunudan etkilenmeden hayatını özgür şekilde yaşar. Böyle bir umudum var, diye konuştu.

İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor - Resim : 3

Fotoğraf yolculuğuna Tebriz'de underground hayatı gözlemleyerek ve insanların evlerde dinledikleri müziklere odaklandığını söyelyen Teimourlouie; İran'da siyah giyen metal müzik dinleyen çok fazla genç olduğunun altını çizdi. İran'da bu kadar çok metal müzik dinlemesinin nedenini ise ülkedeki baskı atmosferine gençlerin verdiği bir tepki olarak yorumladı.

İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor - Resim : 4

İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor - Resim : 5

İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor - Resim : 6

İran'da gençler baskıdan kaçışı metal müzikte buluyor - Resim : 7

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin