İran televizyonunda Türkiye tartışması!

Türkiye'de 'çocuk kaçırmalarına' ilişkin tartışmaları, yurt dışında da yankılandı.

Google Haberlere Abone ol
İran televizyonunda Türkiye tartışması!

İran devletine ait PressTV kanalı, 'çocuk kaçırmalarının' hükümet ile PKK arasında 'hassas müzakerelerini raydan çıkartabileceğini' savunurken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'cambaz ipi üzerinde yürüdüğü' yorumunu yapıyor.



'Çocuk kaçırmaları' konusunu İstanbul kaynaklı bir haberde değerlendiren PressTV, Türk güvenlik güçlerinin Güneydoğu'da Kürt göstericilerine göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandığını belirterek 'Huzursuzluk, Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beklenen adaylığına Kürtlerin desteğini almayı uman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bir meydan okuma yaratmış durumda' diyor.



PressTV, 'barış süreci'ni, Türk hükümetinin 'başarılarından biri' olarak niteledikten sonra son günlerde Güneydoğu'da meydana gelen PKK destekçilerinin gösterilerine ve pikniğe çıkan 136 çocuğun militanlarca kaçırıldığı haberlerine dikkat çekiyor ve 'Milliyetçi oyları korkutmadan Kürt oylarını kazanmaya çalışan Başbakan Erdoğan'ın cambaz ipi üzerinde yürüdüğünü' öne sürüyor.



Haber, 'Güneyedoğu'da militanlarca 100'den fazla çocuğun kaçırılması, 30 yıllık ölümcül bir ihtilafın ardından ülkeye barış getirmiş olan hükümet ile PKK arasındaki hassas müzakereleri raydan çıkartabilir' uyarısıyla son buluyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin