İran medyasından Türkiye ile ilgili 'askeri konvoy' iddiası!

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi il ilgili gelişmeler yabancı basında yer bulmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İran medyasından Türkiye ile ilgili 'askeri konvoy' iddiası!

İranlı medya, Türkiye'nin geçen hafta bölgeye "normalden daha büyük bir" askeri konvoy gönderdiğini söylerken, konvoyun "yabancı destekli isyancılara, Türkiye'nin bölgedeki haklarından vazgeçmeyeceği şeklinde güçlü bir mesaj verdiği" yorumunu da yapıyor.



İranlı Press TV'nin haberine göre, geçtiğimiz hafta altı Türk tankı, 12 zırhlı araç ve 300 Türk askerinden oluşan "normalden daha büyük" bir konvoy Suriye'nin 25 km kadar içinde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ni korumak için görevlendirildi.



Ancak Başbakan Erdoğan "Dert IŞID ile değil. Konvoyumuzun bütün şeyi Süleyman Şah saygı türbesine götürülecek yardımlarla alakalı. İlgili sorumlu arkadaşlar bunu sürdürmektedir" şeklinde konuşarak bunun "ikmal amaçlı" olduğunun altını çizmişti.



Habere göre ise "askeri konvoyun oldukça büyük olması, yabancı destekli isyancılara, Türkiye'nin bölgedeki haklarından vazgeçmeyeceği şeklinde güçlü bir mesaj vermesi anlamına geliyor." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin